Het aantal kandidaten voor het topambt in het Witte Huis blijft dezer dagen toenemen. Vandaag was het de beurt aan Mike Huckabee, voormalig gouverneur van de zuidelijke staat Arkansas, om zijn interesse voor de job te uiten. Huckabee, een conservatieve tv-persoonlijkheid (op de Republikeinse propagandazender Fox News) en gewezen Baptist-prediker, wil de Republikeinse kandidatuur voor de presidentsverkiezing van november 2016.

Ook in 2008 deed Huckabee al een gooi naar de Repoublikeinse kandidatuur. Uiteindelijk moest hij toen het onderspit delven voor de havik John McCain.

Zesde kandidaat

Tot dusver telt de Republikeinse Partij al meer dan een kaarttafel kandidaten: Huckabee treedt als zesde speler in het spoor van Ben Carson, Carly Fiorina, Ted Cruz, Rand Paul en Marco Rubio. Bij de Democraten staat de teller nog maar op anderhalf: Hillary Clinton en de zelfverklaarde socialist Bernie Sanders.

Verwacht wordt dat na de reeks caucussen, primaries en Super Tuesdays het kandidatenveld wordt uitgedund tot een strijd tussen twee dynastieën: de Clintons (in de vorm van Hillary, vrouw van ex-president Bill) tegen de Bushes (in de vorm van Jeb Bush, jongere broer van ex-president George W. en zoon van ex-president George). (Belga/AVE)

Het aantal kandidaten voor het topambt in het Witte Huis blijft dezer dagen toenemen. Vandaag was het de beurt aan Mike Huckabee, voormalig gouverneur van de zuidelijke staat Arkansas, om zijn interesse voor de job te uiten. Huckabee, een conservatieve tv-persoonlijkheid (op de Republikeinse propagandazender Fox News) en gewezen Baptist-prediker, wil de Republikeinse kandidatuur voor de presidentsverkiezing van november 2016.Ook in 2008 deed Huckabee al een gooi naar de Repoublikeinse kandidatuur. Uiteindelijk moest hij toen het onderspit delven voor de havik John McCain. Tot dusver telt de Republikeinse Partij al meer dan een kaarttafel kandidaten: Huckabee treedt als zesde speler in het spoor van Ben Carson, Carly Fiorina, Ted Cruz, Rand Paul en Marco Rubio. Bij de Democraten staat de teller nog maar op anderhalf: Hillary Clinton en de zelfverklaarde socialist Bernie Sanders. Verwacht wordt dat na de reeks caucussen, primaries en Super Tuesdays het kandidatenveld wordt uitgedund tot een strijd tussen twee dynastieën: de Clintons (in de vorm van Hillary, vrouw van ex-president Bill) tegen de Bushes (in de vorm van Jeb Bush, jongere broer van ex-president George W. en zoon van ex-president George). (Belga/AVE)