Drie Britse ministers stappen op uit protest tegen brexit-plannen premier May

Het Britse parlement heeft maandagavond een amendement goedgekeurd dat de volksvertegenwoordigers vrije baan geeft om deze week te stemmen over alternatieven voor de brexit-deal die premier Theresa May met de Europese Unie heeft gesloten. Drie ministers in het kabinet-May zijn opgestapt om het amendement te steunen.

Pentagon deblokkeert 1 miljard dollar voor grensmuur van Trump

Het Pentagon heeft maandagavond aan het Amerikaanse Congres laten weten dat het 1 miljard dollar deblokkeert voor de start van de bouw van een muur langs de grens met Mexico. De Democraten uitten onmiddellijk hun bezwaar tegen de overdracht van geld voor het hekwerk, een campagnebelofte van Donald Trump.

Waarom muren niet werken: 'Samenwerking tussen meerdere landen is nooit eenvoudig geweest'

Dit jaar en volgend jaar zetelt België in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, een van de machtigste internationale organisaties ter wereld. In Waarom muren niet werken dienen docent en schepen Peter Van Kemseke (KU Leuven, CD&V) en adviseur Buitenlandse Handel Ingmar Samyn doemdenkers van antwoord en houden ze tegelijk optimisten scherp over internationale samenwerking. Knack biedt u een fragment aan.

Nieuwsbrief

Mis niet langer het belangrijkste nieuws van de dag. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.