De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht in Europa een stijging van het aantal sterfgevallen als gevolg van covid-19 tijdens oktober en november, twee maanden die zich als erg moeilijk aankondigen. Dat zegt de directeur van de Europese tak van de organisatie, de Belg Hans Kluge. Hij waarschuwt ook dat een vaccin niet meteen het einde van de epidemie zal betekenen.

De Europese Commissie verwacht dat de lidstaten tegen het einde van het jaar over de eerste dosissen van een coronavaccin zullen beschikken. Dat heeft een topfunctionaris maandag laten verstaan in het Europees Parlement.

'Vergeet universele dieetplannen en door de overheid aanbevolen richtlijnen over gezond eten. Bijna alles wat ons verteld wordt over voeding is misleidend, gedateerd of zelfs ronduit fout', poneert de Britse epidemioloog Tim Spector in zijn nieuwe boek.

Kinderen in de rijkste landen ter wereld worstelen met lezen en rekenen, scoren niet goed op mentaal welzijn en een op de drie is te dik. Dat blijkt uit een nieuw rapport van kinderrechtenorganisatie Unicef. Het rapport waarschuwt ook dat COVID-19 de situatie er niet beter op dreigt te maken.