Longkanker is met 1,8 miljoen overlijdens per jaar de meest dodelijke kanker wereldwijd, tegen 2030 zouden er zelfs 2,45 miljoen mensen per jaar aan kunnen sterven. Dat zegt de Stichting tegen Kanker, die de aandacht wil vestigen op de ziekte naar aanleiding van de Werelddag voor longkanker nu zondag.

De WHO trekt aan de alarmbel over het gebruik van e-sigaretten en andere elektronische apparaten voor de consumptie van de verslavende stof nicotine. De organisatie roept de overheden op tot een strengere regulering van de verkoop.

Zwangerschapsvitamines zijn voor veel zwangere vrouwen overbodig en bovendien erg duur. Ze kosten drie tot zes keer meer dan foliumzuur, het enige supplement dat wel noodzakelijk is. Toch moedigen tal van zorgverleners het gebruik ervan aan, zegt consumentenorganisatie Test Aankoop.

Trui Engels

Door de uitbraak van covid-19 is een gezonde levensstijl meer dan ooit van belang. VUB-professor Reginald Deschepper zet de belangrijkste adviezen om optimaal voorbereid te zijn op een mogelijke infectie op een rijtje.

Vanaf 1 september heeft iedereen recht op betaalbare psychologische zorg tegen 11 euro per consultatie, en dat tot 20 sessies per jaar. Daarover is een akkoord bereikt tussen het Riziv, de FOD Volksgezondheid en de sector.