DS 3 Crossback E-Tense, de eerste elektrische premium B-SUV

Urbain Vandormael

In een afkalvende automarkt een nieuw merk in de markt zetten vergt durf en visie. Twee eigenschappen die PSA-topman Carlos Tavares op het lijf zijn geschreven. Nauwelijks geïnstalleerd als nieuwe patron lanceerde hij de idee van een luxemerk voor de Franse autogroep. We zijn inmiddels vier jaar verder, DS Automobiles ontwikkelt zich in positieve zin en vormt een meerwaarde voor PSA.

Minister Bellot wil rijsnelheden globaal herbekijken

In een reactie op het wetsvoorstel om de minimumsnelheid op autosnelwegen op te trekken van 70 naar 80 km/u, zegt minister van Mobiliteit François Bellot dat hij voorstander is van een globale herziening van de rijsnelheden, 'eerder dan punctuele wijzigingen'. Hij roept de deelstaten op om de nieuwe Wegcode aan te nemen die het federale niveau samen met hen heeft opgesteld.

Elektrische Mustang komt weldegelijk

Ford stuurde eerder al een teaser de wereld in met een mogelijke elektrisch aangedreven versie van de Mustang. Eén en ander wordt vandaag bevestigd met de aankondiging van deze Mustang MACH-E.

Gerecycleerd kaardgaren in nieuwe Renault Zoe

Het interieur van de nieuwe Renault Zoe zorgt voor een wereldprimeur door de aanwending van een nieuwe gepatenteerde stof op basis van veiligheidsgordels, stofresten en gerecycleerde petflessen.

Summa wordt exclusief invoerder van Interstate Tires

Het Amerikaanse bandenmerk Interstate Tires maakt zijn rentree op de Europese markt. Summa is vanaf 1 november 2019 exclusief importeur en distributeur van Interstate Tires voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken.

Audi-topman Bram Schot vertrekt

De CEO van de Duitse luxewagenbouwer Audi, Bram Schot, verlaat het bedrijf eind maart 2020. Hij zal opgevolgd worden door Markus Duesmann, zo heeft Audi vandaag bekendgemaakt.

Trends

BMW-CEO Oliver Zipse: 'Elektrische mobiliteit zal enorm groeien'

BMW opende vandaag zijn centrum voor elektrischebatterijentechnologie in München. "Dit is slechts een start. De elektrische mobiliteit zal een enorme groei kennen. Vanaf volgend jaar zal ons elektrisch aanbod jaarlijks met 30 procent stijgen. Dat is de hoogste groei ooit. Wij willen de beste van de wereld zijn." Dat zegt Oliver Zipse, de CEO van BMW, bij de opening.

Nieuw contract VDL NedCar met BMW

Bij de fabriek van VDL NedCar in het Nederlandse Born, vlak bij de Belgische grens, zullen ook na 2023 BMW's van de band rollen. VDL heeft onlangs een nieuwe overeenkomst hierover gesloten met de Duitse autofabrikant, bevestigde een woordvoerder van VDL de berichtgeving op de website van de Limburger.

Originele accessoires voor Jaguar E-Type

Jaguar Classic herintroduceert de originele E-Type-gereedschapsset, die zo voor het eerst in bijna vijftig jaar weer verkrijgbaar wordt. Een echt hebbeding voor oldtimerliefhebbers.

Autoworld eert Britse automerken

De tweejaarlijkse eindejaarsexpo van Autoworld brengt dit keer een hommage aan de Britse automerken. Vanaf 13 december 2019 staat het museum aan het Jubelpark twee maanden lang in het teken van 'So British! cars & lifestyle'.

Skoda stelt nieuwe Octavia voor

Het Tsjechische VW-merk onthulde zopas de vierde generatie van zijn Octavia. Die bestseller is als vijfdeursberline en break verkrijgbaar en krijgt nu ook een hybride aandrijving.

BMW X5 hybrid is terug

BMW blaast de plug-in hybride X5 nieuw leven in. Deze stekkerhybride wordt niet aangedreven door de tweeliter viercilinder motor, maar wel door een potige drieliter zescilinder motor, die beter past bij de status van deze auto. Hij staat binnenkort al bij de dealer.