De FOD Mobiliteit en Vervoer en Febiac deelden het aantal inschrijvingen van nieuwe voertuigen mee van de voorbije maand juli. De automarkt probeert de schade te beperken, terwijl de verkoop van motorfietsen met liefst 38,5% stijgt.

De Chinese autogroep Dongfeng lanceert een nieuw merk dat zich richt op premium elektrische modellen: Vojah. De i-Land concept car toont welke richting dit merk wil uitgaan.

Urbain Vandormael

Naar de buitenwereld proberen de automerken de schijn hoog te houden, maar de realiteit is anders. De sector verkeert in grote financiële moeilijkheden en beterschap is niet meteen in zicht. Een tweede lockdown in het najaar kan dramatische gevolgen hebben.

Mercedes-Benz Vans is sterk vertegenwoordigd in het segment van de kleine, middelgrote en grote bestelwagens. Om dit succes te bestendigen, zal de huidige Citan binnenkort worden vervangen.

Net als een "doordeweeks" sportwagenmerk biedt Bentley zijn klanten een Akrapovic uitlaatsysteem dat synoniem staat voor betere prestaties, maar tevens een agressiever geluid produceert. Het is de bedoeling om het imago en het cliënteel van de luxueuze SUV te verjongen.

Op 27 september wordt de 10e editie van de Distinguished Gentleman's Ride georganiseerd. Triumph Motorcycles is andermaal hoofdsponsor van deze motorrit. De enige aanpassing is dat de deelnemers alleen op hun motor moeten rijden, waardoor de organisatoren een sterk signaal geven om de 'social distancing' te respecteren.

De Mercedes Vito werd onlangs vernieuwd en is voortaan ook beschikbaar met een elektrische motorisatie. Deze eTourer bestaat als personenwagen die plaats biedt aan maximaal 9 inzittenden en als bestelwagen, een familie- en/of professionele variant aan boord. Ook de prijzen zijn reeds bekend.

Eden Hazard, de ster van Real Madrid die doorgaans wordt gespot aan het stuur van zijn Lamborghini Aventador, beleefde een sportieve rijervaring aan het stuur van de Nissan Leaf Nismo RC.

BMW lanceert een beperkte reeks van de X7, een SUV met XXL-proporties, die Dark Shadow wordt gedoopt. Deze versie oogt andermaal imposant en intimiderend.

Toyota Motor Europe (TME) heeft zopas de 3 miljoenste wagen met een hybride aandrijving geleverd. De Japanse fabrikant speelt een pioniersrol op vlak van hybride motorisaties met de merken Toyota en Lexus.

Urbain Vandormael

Een meerderheid van de Belgen heeft nog nooit met een elektrisch aangedreven auto (mee)gereden en zegt daar ook geen verstand van te hebben. Toch staat 5 op 10 open voor elektrisch autorijden indien ze nu een nieuwe auto moeten kopen. Aldus twee opvallende besluiten van een recente lezersbevraging door Roularta Research.

Toyota Motor Europe lanceert een nieuw merklogo en ontwerptaal. De Europese uitrol begint deze week met de lancering van de nieuwe Yaris.