Het nieuwe Test Center Energy is een investering van meer dan 7 miljoen euro. Voertuigen, celmodules en batterijgroepen kunnen hier worden getest op een oppervlakte van 1.500 vierkante meter met een testcapaciteit van 1,3 megawatt.

In de eerste tien maanden van het jaar werden meer dan 35.000 wagens die een verbrandingsmotor combineren met een elektrische aandrijving ingeschreven. Dat blijkt uit cijfers van autofederatie Febiac waarover De Tijd donderdag bericht. Het aantal ligt al een derde hoger dan in heel 2019.

De Porsche Taycan gleed het Guinness World Record-boek in tijdens een driftmarathon op de Hockenheimring.

Audi optimaliseert zijn elektrische E-tron-productlijn verder met wisselstroomladen aan 22 kW, bijkomende intelligente functies en nog meer rijgemak met het "adaptive cruise assist"-rijhulpsysteem.

DataNews

Audi komt met betaalde software-updates die extra functies aan de auto's van de Duitse fabrikant toevoegen. Zo kunnen klanten achteraf 'upgraden' naar dynamische led-verlichting of een parkeerassistent aan de wagen toevoegen. De benodigde hardware is vooraf reeds aanwezig in de auto.

Vijftig jaar geleden werd de Volkswagen K70 gelanceerd. Met een watergekoelde motor, voorwielaandrijving en een modern, strak design luidde deze middenklassenberline bij het Duitse merk een nieuw tijdperk in.

Toyota gaf zijn berline met hybride aandrijving een dynamischer design en een uitgebreidere veiligheidsuitrusting. Voor de aandrijving zorgt nog steeds de 218 pk sterke zelfopladende hybride met een 2,5 liter benzinemotor.

Net als bij de Mokka, laat de nieuwe Opel Crossland voortaan de X in zijn naam achterwege. Naast het ontwerp heeft Opel het chassis en de besturing van de Crossland verder ontwikkeld en een sportieve GS Line-bekleding toegevoegd, evenals een adaptieve IntelliGrip-tractiecontrole.

De Golf Alltrack werd al enkele weken geleden aangekondigd en deze versie van de Golf VIII krijgt een bijzonder krachtige dieselmotor in het vooronder.

De Renault Kiger is de voorbode van een nieuw, compact model dat minder dan 4 meter lang is. Hij heeft een opvallend design en is bedoeld voor de Indiase markt.

Honda heeft een conceptversie getoond van de 11de generatie Civic. In een eerste fase komt de constructeur met een vierdeursversie voor de Amerikaanse markt. De verschillen tussen de versies voor de diverse continenten zullen kleiner zijn dan ooit.

De Mini Vision Urbanaut is een futuristische interpretatie van een minibusje als vrijetijdswagentje. Het segement van de bestelwagens en dat van de compacte motorhomes evolueert continu en door de gezondheidscrisis die we nu meemaken groeit de behoefte aan alternatieve manieren om op vakantie te gaan. Met deze bijzonder futuristische Vision Urbanaut concept toont Mini hoe zijn 'Mini-bus' er zou kunnen uitzien.

Volkswagen breidt het aanbod van de sportieve Golf-versies in sneltempo uit. Met een vermogen van 320 pk is de Golf R de krachtigste modelvariant ooit.