De vrachtwagenafdeling van Mercedes heeft zopas achteruitkijkcamera's (MirrorCam) op het gamma geïntroduceerd. Deze technologie is veel meer dan een gadget, want het systeem maakt de vrachtwagens zuiniger en het kan eveneens levens sparen.

Polestar, de Volvo-divisie voor elektrische auto's, geeft aan dat de productie van de Polestar 2, een veelbelovend 100% elektrisch model, in China opnieuw wordt opgestart.

Tesla CEO Elon Musk geeft te kennen dat hij van plan is de New Yorkse Gigafactory snel te heropenen voor de productie van kunstmatige beademingsapparaten, waaraan op dit ogenblik een groot tekort is in de "Big Apple".

DragonTT is een klein Spaans ingenieursbureau met een passie voor de autowereld. Vorig jaar bedacht het bedrijf met de MP1-Dinamic-CL een mix die het midden hield tussen een auto en een scooter.

Urbain Vandormael

De verlenging van de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus tot minstens 19 april bewijst dat de situatie nog niet onder controle is. De Belgische automobielfederatie Febiac pleit er intussen voor om de motor draaiende te houden, grote wegenbouwwerken niet stil te leggen en de merken één jaar uitstel te geven om de Europese CO2-doelstelling van 95 g/km te halen.

Ook de autosector wordt zwaar getroffen door het coronavirus. Niet alleen sluiten de fabrieken hun deuren, ook de autosalons worden een voor een afgelast. Na het Autosalon van Genève in maart, zal ook de North American International Auto Show 2020 in Detroit in juni niet plaatsvinden.

In de energietransitie deelt BMW de waterstofauto een belangrijke rol toe. Het Duitse merk onthulde zopas het aandrijfsysteem van de BMW i Hydrogen Next.

De autosector blijft niet gespaard in deze corona-crisis en de gevolgen ervan laten zich steeds meer voelen. Eerder werd al het autosalon van Genève en de Essen Classica geschrapt en nu laten de organisatoren van het Festival of Speed ook weten dat één en ander wordt uitgesteld.

De Britse constructeur Morgan die zijn modellen nog op ambachtelijke manier bouwt, heeft bekend gemaakt dat de eerste modellen van de verjaardagversie naar aanleiding van het 70-jarige bestaan van het model Plus 4 zopas van de montageband zijn gerold.

Skoda kennen we vooral als constructeur die gebruik maakt van Volkswagentechnologie en tal van features aanbiedt in betaalbare gezinswagens. Skoda heeft inmiddels ook een reputatie opgebouwd als leverancier van vierwielaangedreven modellen.

Skoda kennen we vooral als constructeur die gebruik maakt van Volkswagentechnologie en tal van features aanbiedt in betaalbare gezinswagens. Skoda heeft inmiddels ook een reputatie opgebouwd als leverancier van vierwielaangedreven modellen.

In volle coronatijden lijkt de lancering van een nieuwe generatie Volkswagen Golf (8) een 'fait-divers', maar dit middenklasse model is niet enkel één van de bestverkopende modellen in zijn segment, het is ook een technologiedrager waar heel wat concurrenten zich aan (zullen) spiegelen.

De Londense Sutherland Avenue is de eerste residentiële laan in het Verenigd Koninkrijk waar straatlantaarns worden omgebouwd tot oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Een interessante case die een voorbeeld kan zijn voor tal van steden.