Toyota toont nieuwe Yaris

Toyota onthulde zopas de vierde generatie van de compacte Yaris, die begin 2020 in de showrooms zal opduiken.

Wat kan Europa leren van het e-offensief van China?

Urbain Vandormael

China verkocht vorig jaar meer dan een miljoen elektrische wagens en maakt van een nood een deugd. Zo wil president Xi Jinping de wereld afhankelijk maken van de Chinese suprematie op het vlak van toekomstgerichte technologie.

Porsche lanceert Taycan 4S

Porsche breidt zijn gamma van elektrische sportwagens uit met de Taycan 4S die een rijbereik van 463 kilometer heeft en minstens 110.533,50 euro kost.

Toyota toont nieuwe Mirai

Op de Tokyo Motor Show die eind oktober plaatsvindt pakt Toyota uit met de tweede generatie van zijn waterstofauto Mirai. En die ziet er heel fraai uit.

Volkswagen T-Roc R, goed voor 300 pk

De T-Roc is de compacte SUV binnen het VW-gamma en er volgt eveneens topversie met een bijzonder krachtige motor. Die ontwikkelt 300 pk en 400 Nm. Hij neemt het sportieve recept over van zijn sportieve neefjes, de Audi SQ2 en de Cupra Ateca.

Productiestart Opel Corsa in Zaragoza

De productie van de zesde generatie Opel Corsa is zopas opgestart in de Spaanse PSA-fabriek in Zaragoza. De Spaanse koning Felipe VI woonde de productiestart van de nieuwe Opel Corsa bij in aanwezigheid van Carlos Tavares, CEO van de PSA-groep en Michael Lohscheller, CEO van Opel, naast tal van andere medewerkers en gasten.

Porsche en Boeing slaan handen in mekaar

Sportwagenfabrikant Porsche heeft zopas een 'memorandum of understanding' afgesloten met Boeing. Beide partners willen onderzoeken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen op vlak van 'premium urban air mobility'.

Toyota RAV4 aan de stekker

Toyota toont vandaag de eerste beelden van de RAV-4 die op de Los Angeles motor show zal worden onthuld. De Japanse SUV krijgt voor het eerst een plug-in hybride motorisatie onder de motorkap.

Nissan IMk 'tiny car'

Nissan ontwikkelt een conceptversie die luistert naar de naam IMk, het is een elektrisch aangedreven mini stadswagentje met een zeer modern uiterlijk.