De pick-up van Ford wordt een maatje groter en krijgt een uitgebreide uitrusting en een opgefriste look om zijn plaats op de markt van stoere werkpaarden te bestendigen.

De geofencingtechnologie van BMW laat de hybride modellen van het merk automatisch elektrisch rijden in de lage-emissiezones van steden. Een hoogtechnologisch snufje dat een belangrijke bijdrage kan leveren tot een betere levenskwaliteit in onze stadscentra.

De derde generatie van de Suzuki S-Cross zet in op een beproefd concept en brengt geen grote verrassingen of revoluties. Een restyling en een actuele en completere uitrusting moeten volstaan.

Nio lanceert een nieuw concept met een wisselbare batterij voor een elektrische auto. Het eerste Europese wisselstation is in Noorwegen geopend, andere landen volgen.

Het elektrische merk Polestar heeft een duidelijke toekomst voor ogen met een resem nieuwe modellen die de volgende jaren gelanceerd worden. Nu laat Polestar ons al genieten van een voorproefje van de 5 die in 2024 wordt verwacht.

De capaciteit van een aandrijfaccu wordt uitgedrukt in kWh (kilowattuur). De meeste constructeurs vermelden in hun communicatie de bruto waarde. Dat is de hoeveelheid die de batterij in totaal kan opslaan, maar is niet de hoeveelheid die daadwerkelijk ter beschikking staat. Dat laatste is de netto capaciteit.

Het Autosalon 2022, dat normaliter zou plaatsvinden van 15 tot 23 januari in Brussels Expo op de Heizel, gaat niet door. Het salon wordt 'verplaatst' naar de concessiehouders, meldt organisator Febiac.

Kopenhagen ziet de taxibranche als een belangrijke motor van de groene transitie en wil tegen 2030 alle taxi's emissievrij. Daarom nam taxidienst DRIVR al een 100-tal Toyota Mirai's op waterstof in gebruik.

Toyota, Subaru, Mazda, Yamaha en Kawasaki zien op korte termijn vooral heil in synthetische brandstoffen en waterstof voor de energietransitie en blijven daarom hun verbrandingsmotoren verder ontwikkelen.

De Chinese automerken maken een sterke opmars en dus lag het in de lijn der verwachtingen dat er ook een Chinese piloot de top van de autosport zou bereiken. In 2022 zal Guanyu Zhou een Alfa Romeo F1 besturen.

Auto's worden meer en meer computers op wielen die ook hun updates krijgen. Zo kan je de Polestar 2 met 68 pk extra boosten als je daarvoor 1.000 euro wil neertellen.