KTM voorziet zijn sportwagen nu definitief van een dak. Maak kennis met de X-Bow GTX.

Volkswagen breidt aanbod van de Golf 8-familie gestaag uit. In de sportieve hoek legt de 300 pk sterke GTI Clubsport de lat bijzonder hoog.

Ook Ford zet de elektrificatie van zijn gamma verder. In 2021 wordt het aanbod uitgebreid met de Mustang Mach-E. Deze 100% elektrische SUV-Coupé raakt 450 kilometer ver op een batterijlading en kost minstens 48.000 euro.

Audi zet zijn elektrificatiecampagne verder met de Q8 TFSI e quattro. Daarmee krijgt de SUV-coupé er twee plug-in hybride versies bij, waarmee een volledig elektrisch rijbereik tot 59 kilometer mogelijk is.

Volgend weekend wordt in het kader van de tweede DTM-meeting op Circuit Zolder de voorlaatste meeting van het Belcar Endurance Championship 2020 afgewerkt. De titelstrijd barst los.

Mobiliteitsfederatie Traxio wijst er op dat tijdens de traditionele salonperiode in januari, de autodealers dit keer alles in het werk zullen stellen om hun klanten optimaal te begeleiden bij de aankoop van een nieuwe wagen.

Toyota Gazoo Racing neemt met een sterke groep wagens en piloten deel aan de eerste Goodwood Speedweek, die georganiseerd wordt in de plaats van het befaamde Goodwood Festival of Speed en de Goodwood Revival, die geannuleerd werden omwille van de coronacrisis.

Om het 100-jarig bestaan van het merk te vieren, worden niet minder dan 80 Gillet-motoren tentoongesteld in Autoworld tijdens het laatste weekend van oktober. Dankzij de inzet van verscheidene liefhebbers zijn nagenoeg alle modellen te bewonderen, inclusief enkele uitzonderlijke motoren.

Opel en de Duitse autosportfederatie DMSB ontwikkelden een nieuw veiligheidsconcept voor de ADAC Opel e-Rally Cup. Het gaat om pionierswerk in de ontwikkeling van veiligheidsnormen voor elektrische rallyauto's.

De Nederlandse Van Mossel Automotive Groep zet een volgende grote stap in zijn expansie met de overname van de dealergroepen Fidenco in België en Autopolis in Luxemburg. Gezamenlijk vertegenwoordigen de twee organisaties een verkoopvolume van zo'n 23.000 auto's per jaar en 49 verkooppunten.

Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht maar is nu officieel bevestigd: de 99ste editie van de Brussels Motor Show die in januari 2021 zou plaatsvinden, wordt verschoven naar 2022. Dat is slecht nieuws voor de autosector die zijn omzet in 2020 al fors zag inkrimpen.

Urbain Vandormael

De Duitse premiummerken hebben de voorbije jaren maanden bakken kritiek over zich heen gekregen omdat zij te laat en te laks hebben gereageerd op het e-offensief van Tesla en andere. Ze hebben die kritiek ter harte genomen en gaan nu in de tegenaanval.

De Opel Crossland krijgt een nieuwe neus. De compacte crossover verliest ook de X in de benaming en de look evolueert zodat hij beter aansluit bij de nieuwste generatie Opel-modellen.