Nieuwe Mercedes-SUV GLB lijkt een bestseller in wording

Urbain Vandormael

Het gaat Mercedes even niet voor de wind. De CO2-uitstoot en bedrijfskosten zijn te hoog, de operationele winst quasi gehalveerd. Terzelfdertijd neemt het aantal terugroepacties van dieselmodellen toe. Het goede nieuws is dat Mercedes zijn SUV-gamma uitbreidt met een compacte 7-zitter. De nieuwkomer straalt karakter uit en maakt bij een eerste kennismaking een zeer overtuigende indruk, de GLB lijkt een nieuwe bestseller in wording.

Trends

Daimler schrapt 10.000 banen

De Duitse autobouwer Daimler wil de komende drie jaren duizenden banen schrappen. Volgens personeelsdirecteur Wilfried Porth gaat het om een laag vijfcijferig aantal: minstens 10.000 dus.

VAB-Gezinswagens van het Jaar 2020 bekend

Naar jaarlijkse gewoonte ging mobiliteitsorganisatie VAB op zoek naar de 'VAB-Gezinswagen van het Jaar'. Dit leverde in totaal drie winnaars op, één per categorie: Renault Clio, Citroën C5 Aircross en Kia e-Niro.

Wereldpremière VW ID. Space Vizzion in Los Angeles

Volkswagen heeft de zevende conceptcar van de elektrische ID.-familie voorgesteld in de aanloop naar de Los Angeles Auto Show. Deze ID. Space Vizzion definieert een nieuw autosegment en combineert de stroomlijn van een Gran Turismo met het formaat van een Passat en het ruimteaanbod van een SUV.

Volkswagen trekt de elektrische kaart in de autosport

Volkswagen past zijn elektrische strategie ook in de autosport strikt toe. De elektrische sportwagen ID.R zal ook na 2019 een voortrekkersrol innemen, terwijl het modulair platform voor elektrische aandrijving (MEB) nu ook voor de autosport wordt opengesteld.

Dacia Duster is nieuwe pausmobiel

Renault schonk Paus Franciscus een Dacia Duster 4x4, die speciaal ontworpen is om in de mobiliteitsbehoeften van de paus te voorzien. Het voertuig werd gisteren in Vaticaanstad geleverd.

Elektrische XC40 krijgt pittig prijskaartje, maar Volvo gelooft in verkoopsucces

De elektrische variant van de Volvo XC40, die in Gent wordt gebouwd, zal in België 62.900 euro kosten (inclusief BTW en zonder mogelijke kortingen). Een hoog prijskaartje, al is Volvo ervan overtuigd dat het voldoende voertuigen aan de man kan brengen. Dat is nodig want de Gentse fabriek, met zowat 6.600 werknemers de grootste werkgever van Oost-Vlaanderen, hangt grotendeels af van het model.

Lexus hangt UX aan de stekker

Ook Lexus gaat de 100% elektrische toer met de UX 300e. Deze crossover werd zopas in China onthuld en komt in 2021 naar ons land.

ABT lanceert elektrische VW Caddy

ABT is de premium elektrificatiepartner van Volkswagen, die een 100 procent elektrische versie van de Caddy-bestelwagen ontwikkelde. Dat model komt nu op de markt.

Hyundai toont Vision T conceptcar

Op het autosalon van Los Angeles showde Hyundai de Vision T plug-in hybride, die wellicht een voorproefje brengt van de nieuwe Tucson.

Renault frist Espace op

De Renault Espace is al een vijftal jaar op de markt en heeft dus recht op een facelift, die enkele cosmetische aanpassingen en een ruimere uitrusting oplevert.