De galavoorstelling van de Skoda Scala

Skoda is de kaap van de 1,5 miljoen verkochte wagens voorbij en ook de winstcijfers blijven stijgen. Het Tsjechische satellietmerk van Volkswagen heeft zich de voorbije twee decennia ontwikkeld van low budgetmerk tot een zeer gerespecteerd en succesrijk volumemerk. Met elk nieuw model zet Skoda een stap vooruit, met de nieuwe Scala is dat niet anders. Skoda evolueert van simply clever naar simply the best.

Toyota Camry Hybrid terug van weggeweest

Toyota versterkt zijn aanwezigheid in het D/E-segment van grote berlinemodellen door de hybride versie van de Camry ook bij ons op de markt te brengen. Zo heeft Toyota voortaan 8 hybride modellen in zijn gamma.

Recordpoging voor 55 jaar Ford Mustang

Dit jaar viert de Ford Mustang zijn 55e verjaardag. Naar aanleiding van deze verjaardag kondigde Ford België eind maart aan dat ze een recordpoging willen vestigen: een parade met 1001 Mustangs.

Facelift voor Mini Clubman

Na de cabrioversie en de driedeurs, is de Mini Clubman aan de beurt voor een facelift. Je herkent de vernieuwde versie aan de aangepaste achterlichten en de koplampen die voortaan ook ledtechnologie gebruiken en - optioneel - grootlichten met matrixfunctie krijgen.

Mercedes onthult bijkomende compacte SUV

Op het autosalon van Shanghai toont Mercedes vandaag voor het eerst de concept GLB. Op dit ogenblik gaat het slechts om een conceptversie maar te oordelen aan deze foto's is het model nagenoeg productierijp, waardoor hij wellicht nog voor de herfst op de markt komt.

Skoda neemt het op voor fietsers

De Tsjechische autofabrikant Skoda start een opmerkelijke veiligheidscampagne waarin de constructeur autobestuurders vraagt om extra aandacht te schenken aan fietsers via het "Stay on the safe side" project.

Renault toont conceptversie elektrische bestelwagen

Renault ontwikkelt een compacte bestelwagen om leveringen in en rond de stad te doen. Het gaat om een compact voertuig met een zuiver elektrische aandrijving. Het is een ecologische oplossing waarmee koerierdiensten emissievrij pakjes kunnen leveren in de stadskern.

Audi S5 gaat dieselen

Audi lepelt voortaan een dieselmotor onder de motorkap van de S5. Het gaat om een krachtige 3.0 TDI zelfontbrander die 347 pk en een slordige 700 Nm aan trekkracht levert. Deze zescilindermotor maakt ook gebruik van mild hybride technologie.

Renault huldigt nieuw designcentrum in Shanghai in

De directie van de designafdeling van de Renault Groep zet zijn internationaliseringsstrategie verder met de opening van het "Renault Design Center Shanghai", het zesde designcentrum ter wereld van de Franse constructeur.

De nieuwe Range Rover Evoque behaalt 5 EuroNCAP sterren

De compacte Britse SUV Range Rover Evoque behaalde 94 % voor de bescherming van volwassen inzittenden - de hoogste score voor een Jaguar of Land Rover tot nog toe - en 87 % voor de bescherming van jonge passagiers achterin.

Moet Fiat fuseren om te overleven?

Urbain Vandormael

Fiat viert dit jaar zijn 120ste verjaardag, maar dat gebeurt minder feestelijk en uitbundig dan gebruikelijk. FCA (Fiat/Chrysler) maakt namelijk wel nog winst maar is slecht gewapend voor de toekomst. Het autoconcern heeft de voorbije jaren (te) weinig geïnvesteerd in alternatieve aandrijvingssystemen. Wil FCA op termijn overleven, is het aangewezen op een partner die deze toekomsttechnologie wel in huis heeft.