Polestar is een Zweedse constructeur die in de toekomst alleen elektrisch aangedreven auto's wil bouwen. Het nog jonge merk werd in 2017 opgericht door Volvo Cars en de Chinese Geely Holding.

De verkoopcijfers van auto's, motorfietsen én bestelwagens maakten gedurende de voorbije maand maart een gigantische sprong voorwaarts. De nieuwmarkt voor auto's steeg met ruim 57%, de occasieverkoop deed het zowaar nog beter met +72,7%.

Precies vijftig jaar geleden lanceerde Mercedes de meest succesvolle SL. De R107 zou een onwaarschijnlijk succesverhaal worden want ondanks het stevige prijskaartje van dit premiumproduct bouwde Mercedes er 237.000 exemplaren van.

MG toont op de Motorshow van Shanghai een sportieve roadster die een hedendaagse interpretatie lijkt van de MGB, het icoon van de Britse sportieve roadster uit de jaren zestig. Met een elektrisch bereik van 800 km, 5G-technologie en een autonome rijmodus van niveau 3 oogt dit concept erg beloftevol.

Voor het eerst in het bestaan van de succesvolle Octavia lanceert Skoda een Sportline-versie die sportieve accenten aanbrengt op het koetswerk en vooral in het interieur van de Octavia.

Mercedes voorziet een update voor de CLS, de fraai gelijnde vierdeurs coupé die tussen de E-Klasse en de S-Klasse zit. De CLS die we nu kennen vormt de derde generatie van dit model dat in 2018 op de markt kwam. De aangepaste versie moet voor de zomer bij de dealer staan.

Hoewel de autosector wereldwijd gebukt gaat onder tanende verkoop omwille van de Covid-19 pandemie, laat luxemerk Rolls-Royce uitstekende resultaten optekenen.

Urbain Vandormael

In de beginjaren van de automobiel was het gebruikelijk dat men een onderstel mét motor bestelde bij een automerk en vervolgens een handgemaakt koetswerk liet bouwen dat rekening hield met de wensen van de klant. Een luxe die enkel de superrijken zich konden veroorloven. Inmiddels heeft het begrip luxe een nieuwe invulling gekregen in de vorm van immateriële waarden die met geen geld te betalen zijn.

Lynk & Co, het automerk dat voertuigen verkoopt met een abonnementsformule, zal nog deze maand haar eerste auto afleveren aan een Belgische klant. Dat zegt CEO Alain Visser. Het zusterbedrijf van Volvo houdt vast aan haar ambitie om in ons land zowat 2000 gebruikers te tellen tegen het einde van het jaar.

Trends
Uit het magazine
Joost Bolle

Als autojournalist ben ik in deze overgang naar een elektrische toekomst almaar vaker met een 'EV' onderweg. Dat is telkens weer aanpassen, want een heel andere ervaring dan met een klassieke benzine- of dieselauto rijden. Niet alleen technisch, ook mentaal.

Het Brusselse automuseum Autoworld wijdt van 2 april tot 30 mei een tentoonstelling aan breaks. Een koetswerkvorm die al in de jaren 1950 populair was in de Verenigde Staten en later naar Europa overwaaide.

Na de Leon krijgt ook de Tarraco een plug-in hybride variant. Deze e-Hybrid heeft een vermogen van 245 pk, kan 49 km elektrisch rijden en verbruikt slechts 2l/100 km in de WLTP-cyclus.

De volgende maanden verschijnt de nieuwe Outback in de showrooms van de Subaru-verdelers. De zesde generatie onderscheidt zich door een hertekend design en uitgebreidere veiligheidssystemen.

Volkswagen breidt zijn crossover-aanbod verder uit met de Taigo. Dit is een dynamischer gelijnde variant van de T-Cross die misschien bekend voorkomt.