Trends

Oliver Zipse wordt CEO van BMW

De Duitse autobouwer BMW heeft een nieuwe topman gevonden. Oliver Zipse, de huidige chef productie, volgt op 16 augustus Harald Krüger op, die onlangs zijn vertrek aankondigde. Dat heeft de raad van toezicht van de Duitse autobouwer beslist.

Renault viert 40 jaar turbo

Sinds zijn eerste F1-zege met een turbomotor ontwikkelde Renault de voorbije 40 jaar ook een lange reeks iconische productiemodellen aangedreven door een geblazen krachtbron. Dat was een verjaardagsfeestje waard.

Lotus lanceert elektrische supersportwagen Evija

Lotus zorgt voor sensatie met zijn nieuwe sportwagen Evija, die indrukwekkende cijfers voorlegt: een elektrische aandrijving die 2.000 pk produceert, een spurt van 0 naar 100 km/u in nog geen 3 seconden en een prijskaartje van 1,9 miljoen euro.

Nissan Navara krijgt update

Nissan nam zijn Navara pick-up nog eens onder handen om te voldoen aan de Euro 6d-Temp emissienormen, enkele technische details bij te schaven en de uitrusting verder uit te breiden.

Mini Rocketman komt eraan

De Mini krijgt er een nieuwe variant bij die nauw aanleunt bij zijn roots. Het wordt een compacte elektrische wagen die afgeleid is van de Mini Rocketman Concept die enkele jaren geleden werd onthuld.

Saab 9-3 rijdt nu elektrisch

De Saab 9-3 krijgt een tweede leven als elektrische wagen. Maar dan wel onder het label van de Chinese constructeur NEVS.

Volkswagen zet met Ford-alliantie BMW en Mercedes voor schut

Urbain Vandormael

De kogel is door de kerk: Volkswagen en Ford bevestigen nu ook officieel dat zij nauwer gaan samenwerken bij de ontwikkeling en productie van autonoom rijdende en elektrisch aangedreven auto's. Op die manier versterkt Volkswagen zijn koppositie in de internationale automobielwereld en maakt Ford in één klap zijn achterstand goed inzake elektromobiliteit. Voor onder andere BMW en Mercedes is de nieuwe alliantie slecht nieuws.

BAC Mono R levert nog meer pit

BAC gaf zijn Mono een lichte update om nog sterkere prestaties te bekomen. Voortaan lukt de sprint van 0 tot 100 km/u in amper 2,5 seconden!

Ford en Volkswagen investeren samen in elektrische, zelfrijdende auto

Beide constructeurs investeren ruim 7 miljoen dollar in Argo AI, een bedrijf dat een platform voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Weldra zullen ze deze technologie in hun eigen gamma van elektrische auto's integreren en tegelijkertijd genieten van belangrijke schaalvoordelen in de productie.

Jaguar reageert op stemming bestuurder

Jaguar Land Rover ontwikkelt nieuwe AI-technologie om veranderingen in de stemming van de bestuurder achter het stuur te analyseren en zo zijn stress te helpen beperken.

De nieuwe Jaguar XJ wordt elektrisch

Jaguar Land Rover gaat een gamma nieuwe geëlektrificeerde auto's in het Verenigd Koninkrijk bouwen. Het eerste model wordt de volledig elektrische Jaguar XJ van de volgende generatie.