De compacte SUV van Porsche krijgt een lichte facelift, krachtigere motoren en een nieuwe topversie, de GTS.

De Abarth F595 is een speciale reeks die de link legt naar het raceverleden van het merk in de Formula Italia en de huidige Formule 4. Een hebbeding voor liefhebbers van de Italiaanse autosport.

De Europese autoverkoop herneemt weer, maar bereikt nog steeds niet zijn niveau van voor de coronacrisis. Volgens de cijfers van ACEA werden in de eerste zes maanden van dit jaar 5,4 miljoen nieuwe wagens ingeschreven. Volkswagen is Europees marktleider met een aandeel van 26,2 procent.

Lightyear One is een prototype van een elektrische wagen bedekt met zonnepanelen die tijdens een testsessie op een circuit meer dan 700 km wist af te leggen. Is dit de groene toekomst op vier wielen?

De Aston Martin Valhalla is een hybride hypercar met een vermogen van 950 pk, die zowel topprestaties op een circuit neerzet als elke dag perfect dienst kan doen. De lancering is in de loop van 2022 voorzien.

Urbain Vandormael

Het oudste automerk kon niet achterblijven. Topman Ola Källenius heeft eind vorige week bekendgemaakt dat Mercedes tegen 2025 drie nieuwe elektrische platformen zal introduceren en zich voorbereidt om tegen 2030 volledig elektrisch te worden. Vanaf 2025 zullen alle MB-voertuigarchitecturen volledig elektrisch zijn.

Elektrische auto's leveren geen hoger veiligheidsrisico op dan conventionele brandstofauto's. Dat blijkt uit een grootschalig Nederlands onderzoek van CE Delft (eind 2020) in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (een agentschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Reizen met je elektrische wagen is reizen zonder grenzen. Het netwerk van elektrische laadpunten in Europa groeit immers gestaag. Al ben je nog niet overal even welkom.

Als je voor het eerst achter het stuur zit van een elektrische wagen, zit je meteen lekker comfortabel. Dat prettige gevoel is in belangrijke mate te danken aan de veilige wegligging van de wagen. Zeker in bochten en op een nat wegdek merk je meteen het verschil. Hoe dat komt?

Toyota Motor Europe, de Europe tak van de Japanse constructeur geeft aan dat het zijn marktaandeel van 6,6% in de eerste zes maanden van 2021 kan handhaven en zelfs vergroten.

De Koreaanse Hyundai-dochter Kia haalt het doek van zijn gloednieuwe Ceed. Deze middenklasser uit het C-segment wordt optisch aangescherpt maar blijft herkenbaar.

Elektrische auto's zijn een stuk stiller dan hun klassieke soortgenoten. Bij lage snelheden is het afrolgeluid van de banden zelfs zo laag dat EV's andere weggebruikers verrassen omdat ze de wagen niet horen naderen. Daarom bedacht Nissan Canto.

Na tal van teaserbeelden toont Opel eindelijk de nieuwe Astra in vol ornaat. De constructeur zorgt voor een opmerkelijk design en dit model uit het C-segment kan rekenen op een elektrische aandrijving.

Porsche maakte zijn verkoopresultaten over de eerste helft van dit jaar bekend en wereldwijd stijgt de verkoop met 31%. De constructeur heeft de verliezen van 2020 goedgemaakt en doet beter dan in 2019. Ook interessant is dat de bestverkopende modellen niet langer rasechte sportwagens zijn.