Ben Carson maakte zijn kandidatuur zondag bekend in een tv-interview, meldt The New York Times. De officiële aankondiging volgt vandaag in zijn geboortestad Detroit.

De 63-jarige Carson, die in 2013 met pensioen ging als chirurg en dus nog maar twee jaar politicus is, wordt de vierde officiële kandidaat voor de Republikeinse nominatie. Hij staat bekend om zijn conservatieve opvattingen en is enorm populair bij de Tea Party.

American Dream

De donkere Carson geldt als een schoolvoorbeeld van de American Dream en wordt ook 'de Republikeinse Barack Obama' genoemd. Hij groeide op in armoede en schopte het tot gerenommeerd chirurg in het John Hopkins-ziekenhuis in Baltimore, Maryland. Zo maakte hij in 1987 furore door als eerste met succes een Siamese tweeling te scheiden. Beide baby's overleefden de operatie.

In 2009 werden zijn memoires verfilmd: 'Gifted Hands: The Ben Carson Story', met Cuba Gooding Jr. in de hoofdrol. Carson schreef ook verschillende bestsellers.

Omstreden

Begin maart veroorzaakte Carson ophef in de Amerikaanse media door in een interview met CNN te zeggen dat homoseksualiteit een keuze is. 'Veel mensen die als hetero in de gevangenis belanden, zijn homoseksueel als ze eruit komen'. Bekijk het interview.

Carson neemt het bij de Republikeinen al zeker op tegen de meer ervaren Ted Cruz, Marco Rubio en Rand Paul. Daar zullen er wellicht nog een aantal bijkomen, onder wie Jeb Bush, Mike Huckabee en Scott Walker.

Toch wordt Carson als een gevaarlijke outsider beschouwd. In een recente poll door Fox News nam hij de derde plaats in, na Bush en Walker.

Ben Carson maakte zijn kandidatuur zondag bekend in een tv-interview, meldt The New York Times. De officiële aankondiging volgt vandaag in zijn geboortestad Detroit.De 63-jarige Carson, die in 2013 met pensioen ging als chirurg en dus nog maar twee jaar politicus is, wordt de vierde officiële kandidaat voor de Republikeinse nominatie. Hij staat bekend om zijn conservatieve opvattingen en is enorm populair bij de Tea Party.De donkere Carson geldt als een schoolvoorbeeld van de American Dream en wordt ook 'de Republikeinse Barack Obama' genoemd. Hij groeide op in armoede en schopte het tot gerenommeerd chirurg in het John Hopkins-ziekenhuis in Baltimore, Maryland. Zo maakte hij in 1987 furore door als eerste met succes een Siamese tweeling te scheiden. Beide baby's overleefden de operatie. In 2009 werden zijn memoires verfilmd: 'Gifted Hands: The Ben Carson Story', met Cuba Gooding Jr. in de hoofdrol. Carson schreef ook verschillende bestsellers.Begin maart veroorzaakte Carson ophef in de Amerikaanse media door in een interview met CNN te zeggen dat homoseksualiteit een keuze is. 'Veel mensen die als hetero in de gevangenis belanden, zijn homoseksueel als ze eruit komen'. Bekijk het interview.Carson neemt het bij de Republikeinen al zeker op tegen de meer ervaren Ted Cruz, Marco Rubio en Rand Paul. Daar zullen er wellicht nog een aantal bijkomen, onder wie Jeb Bush, Mike Huckabee en Scott Walker. Toch wordt Carson als een gevaarlijke outsider beschouwd. In een recente poll door Fox News nam hij de derde plaats in, na Bush en Walker.