Uit het magazine
Dirk Draulans

Veel mensen ervaren in hun coronaquarantaine dat de dagen lang duren, maar de weken voorbijvliegen. Die ogenschijnlijke paradox valt psychologisch te verklaren: 'Hoe minder informatie je binnenkrijgt, hoe langer de tijd lijkt te duren. Maar als je er achteraf op terugblikt, lijkt hij te zijn gevlogen.'

Ook huiskatten kunnen een coronabesmetting oplopen en het virus doorgeven aan een soortgenoot. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de universiteiten van de Japanse hoofdstad Tokio en het Amerikaanse Wisconsin-Madison.

Al eeuwenlang worden neodruïden en heidenen op de langste dag van het jaar fysiek aangetrokken tot de magische stenen cirkel van Stonehenge. Dit jaar zullen de natuurkrachten online aanbeden moeten worden.

Uit het magazine
Nathalie Carpentier

Wist u dat een Stradivarius ons iets kan vertellen over het klimaat in 1700? In haar indrukwekkende boek Wat bomen ons vertellen neemt professor paleoklimatologie Valerie Trouet ons mee op een even wonderlijke als zorgelijke ontdekkingstocht. 'Door de coronacrisis ligt de wereld grotendeels stil en toch is de uitstoot maar met 8 procent gedaald. Dat is bedroevend weinig.'

Uit Chinees onderzoek blijkt dat SARS-CoV-2 aanwezig is in het sperma van besmette personen. Maar dat is niet noodzakelijk reden tot bezorgdheid, schrijven Peter Ellis, Mark Wass en Martin Michaelis, professoren aan de Universiteit van Kent.