Zoals verwacht kondigde Rand Paul deze namiddag zijn plannen voor 2016 aan. '"I am running for president to return our country to the principles of liberty and limited government", klinkt het op zijn website.

Meteen daaronder volgt een YouTube-video van een paar dagen geleden waarin zijn echtgenote Kelley de kwaliteiten van haar man in de verf zet.

De 52-jarige senator uit Kentucky is oogarts, en zijn medische kennis zou naar eigen zeggen ook van pas komen om in Washington de juiste diagnoses te stellen.

Rand Paul is enigszins een buitenbeentje bij de Republikeinen. Hij zit nog maar sinds in de Senaar en is de zoon van Ron Paul, die in 2008 en 2012 ook preisdentskandidaat was.

Rand Paul is wel minder libertair dan zijn vader. Dat is ook nodig, als hij de steun van de volledige Republikeinse partij wil binnenhalen. Nu al valt hij in de partij uit de toon omdat hij pleit voor lagere straffen voor drugsgebruik en minder middelen voor de veiligheidsdiensten.

Dichtbevolkt speelveld

Na de kandidatuur van Ted Cruz vorige maand is Rand Paul de tweede Republikein die aankondigt dat hij president wil worden. Daarmee ziet het er eens te meer naar uit dat het vooral aan Republikeinse kant een heel stevige strijd kan gaan worden.

Verwacht wordt dat Marc Rubio, een senator uit Florida, volgende week zijn kandidatuur zal aankondigen.

In de coullissen van de Grand Old Party staan verder ook nog Scott Walker en Jeb Bush, van wie ook verwacht wordt dat ze zich nog in de strijd zullen gooien. Verschillende analisten stelden al dat het bij de partijen het meest dichtbevolkte speelveld zal worden sinds 1980. Toen namen Ronald Reagan en George Bush het tegen elkaar op.

En bij de Democraten?

Aan de zijde van de Democraten heeft nog niemand zich geout als kandidaat, maar algemeen wordt aangenomen dat Hillary Clinton zich klaarhoudt om haar beslissing publiek te maken.

Zoals verwacht kondigde Rand Paul deze namiddag zijn plannen voor 2016 aan. '"I am running for president to return our country to the principles of liberty and limited government", klinkt het op zijn website. Meteen daaronder volgt een YouTube-video van een paar dagen geleden waarin zijn echtgenote Kelley de kwaliteiten van haar man in de verf zet. De 52-jarige senator uit Kentucky is oogarts, en zijn medische kennis zou naar eigen zeggen ook van pas komen om in Washington de juiste diagnoses te stellen.Rand Paul is enigszins een buitenbeentje bij de Republikeinen. Hij zit nog maar sinds in de Senaar en is de zoon van Ron Paul, die in 2008 en 2012 ook preisdentskandidaat was. Rand Paul is wel minder libertair dan zijn vader. Dat is ook nodig, als hij de steun van de volledige Republikeinse partij wil binnenhalen. Nu al valt hij in de partij uit de toon omdat hij pleit voor lagere straffen voor drugsgebruik en minder middelen voor de veiligheidsdiensten.Na de kandidatuur van Ted Cruz vorige maand is Rand Paul de tweede Republikein die aankondigt dat hij president wil worden. Daarmee ziet het er eens te meer naar uit dat het vooral aan Republikeinse kant een heel stevige strijd kan gaan worden.Verwacht wordt dat Marc Rubio, een senator uit Florida, volgende week zijn kandidatuur zal aankondigen.In de coullissen van de Grand Old Party staan verder ook nog Scott Walker en Jeb Bush, van wie ook verwacht wordt dat ze zich nog in de strijd zullen gooien. Verschillende analisten stelden al dat het bij de partijen het meest dichtbevolkte speelveld zal worden sinds 1980. Toen namen Ronald Reagan en George Bush het tegen elkaar op.Aan de zijde van de Democraten heeft nog niemand zich geout als kandidaat, maar algemeen wordt aangenomen dat Hillary Clinton zich klaarhoudt om haar beslissing publiek te maken.