De voormalige Franse president Valéry Giscard d'Estaing is woensdagavond overleden. Dat meldt de Franse radiozender Europe 1. Volgens de familie overleed hij aan de gevolgen van covid-19, meldt het Franse persagentschap AFP. De twintigste president van de Franse republiek werd 94 jaar oud.

De Forum voor Democratie-fractie in het Europees parlement zal zich afsplitsen van de moederpartij als de leden Thierry Baudet aanwijzen als partijleider. Dat zegt Europarlementslid Derk Jan Eppink in een interview met De Telegraaf. 'Als de ledenvergadering zegt: "hij moet blijven, hij is geweldig" en ze steunen die richting van een charismatische beweging met hun Grote Leider, dan verklaren wij ons onafhankelijk.'

Voor het eerst sinds de verkiezingen in november plant president Trump een verkiezingsrally: in Georgia om de twee Republikeinse kandidaten voor de Senaat te steunen.

De verkozen Amerikaanse president Joe Biden is niet meteen van plan de importheffingen op Chinese goederen te schrappen. Voordat hij daar een besluit over neemt, wil hij eerst overleggen met belangrijke bondgenoten in Europa en Azië, en het beleid van de VS ten opzichte van China uitgebreid bekijken.

De Chileense regering zal de uitslag van de Venezolaanse parlementsverkiezingen van komende zondag niet erkennen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Andres Allamand dinsdag verklaard. Hij riep andere landen op dat voorbeeld te volgen.