In Frankrijk zijn 56 'huisbezoeken' uitgevoerd na de moord op leraar Samuel Paty vorige week, en er zijn 27 mensen opgepakt na meldingen van online content. De vader van een van de leerlingen, die in contact stond met de dader, blijft aangehouden.

Het Verenigd Koninkrijk en Japan hebben vrijdag in Tokio een vrijhandelsverdrag boven de doopvont gehouden. Het is de eerste keer sinds hun vertrek uit de Europese Unie dat de Britten een handelsdeal bereiken met een economische grootmacht. Japan hoopt intussen vurig dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie alsnog een overeenkomst bereiken en het Britse eiland een toegangspoort tot de Europese markt kan blijven.

Eva Schram

Met nieuwe regels over wanneer de microfoons aan en uit zouden staan, werd het laatste debat tussen Donald Trump en Joe Biden, dat donderdag plaatsvond, een stuk beter te volgen. Toch bleven de verwijten heen en weer geslingerd worden.

De Democraat Bernie Sanders wil graag minister worden als zijn partijgenoot Joe Biden komende maand de presidentsverkiezingen wint. Dat bericht nieuwssite Politico. Volgens ingewijden is de voor Amerikaanse begrippen zeer linkse senator uit Vermont vooral geïnteresseerd in de post van minister van Arbeid.

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan zaterdag te gaan stemmen. Hij doet dat tijdens een bezoek aan Florida, zo heeft woordvoerder Judd Deere van het Witte Huis donderdag bekendgemaakt.