Koen Geens: 'Er zijn geen geheime notulen gelekt' (video)

'Ze zeggen elke dag iets anders,' aldus Open VLD-minister Maggie De Block over CD&V vanochtend bij de start van de federale ministerraad. Het doet al heel de week de ronde in de Wetstraat: CD&V zou uiteindelijk toch overstag gaan en in een paars-groene coalitie durven stappen, terwijl ze sinds de verkiezingen pleit voor een paars-gele coalitie met de N-VA. CD&V zit verveeld met het verhaal en wil het in de kiem smoren: 'Wij blijven op onze lijn.'

Kandidaten voor 3 miljoen euro vakantiegeld gezocht

De Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RVJ) is op zoek naar 12.700 werknemers die nog steeds hun vakantiegeld voor het jaar 2016 niet hebben gekregen. Als dat voor het eind van het jaar niet lukt, zijn ze hun geld kwijt.

Voorpublicatie: Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

In Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn zoeken Theo De Wit en Martin Terpstra een antwoord op prangende maatschappelijke vragen. Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme? Wat is de oorsprong van het begrip tolerantie en hoe definiëren we het? Lees hier een passage uit het boek.

Regering verhoogt bijdrage voor Europees Ruimteagentschap met 250 miljoen

De regering maakt 1,45 miljard euro vrij als bijdrage aan het Europees Ruimteagentschap (ESA) voor de periode 2020-2024. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. Dat bedrag is 250 miljoen euro meer dan voordien - een cijfer dat door de volgende regering moet worden bevestigd. Daarmee kan de regering tegemoet komen aan de vraag van de volledige sector, zegt minister van Wetenschapsbeleid David Clarinval (MR).

Knack livestreamt eerste kopstukkendebat sinds verkiezingen

Voor het eerst sinds de verkiezingen van 26 mei gaan Vlaamse politieke kopstukken live met elkaar in debat over de nieuwe Vlaamse regering en de federale regeringsvorming. Op Knack.be kunt u dinsdagavond om 19.30 uur het politiek debat volgen van LVSV Antwerpen (Liberaal Vlaams Studentenverbond) aan de Antwerpse universiteit.

Koelte tijdens de Warmste Week: 30 acties voor meer bos

Een schilderij van Compact Disc Dummies veilen, een fanfare met percussieleger, bomen voor een boomhut in een ziekenhuistuin: tijdens de Warmste Week worden tal van acties georganiseerd voor meer bomen en bos in Vlaanderen.

Federaal migratiecentrum Myria: 'Strijd tegen mensenhandel opvoeren'

De toekomstige federale regering moet de strijd tegen mensenhandel opnieuw op de voorgrond plaatsen. Dat zeggen het federaal migratiecentrum Myria, het RSZ en de vereniging PAG-ASA vrijdag tijdens een persconferentie naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag van Myria.

Hans Bourlon leert toeschouwers langzamer naar schilderijen kijken

Onderzoek wijst uit dat een museumbezoeker gemiddeld tien seconden naar een schilderij kijkt. 'Het Kunstuur' in Mechelen - een initiatief van Hans Bourlon en zijn broer Joost - wil daar verandering in brengen. 'Wij laten de bezoeker kennismaken met 32 schilderijen van 16 schilders in exact één uur tijd. Dat is een kleine 2 minuten per schilderij.'

'Wie heeft toezicht op de beslissing om een zaak te seponeren?'

Walter De Smedt

'Wie controleert het parket?' Die vraag stelt gewezen strafrechter zich naar aanleiding van de gang van zaken in het dossier rond Bo Coolsaet. 'De wijze waarop het parket deze dossiers behandelde roept, buiten de grond van de zaak, meerdere vraagtekens op.'