Dirk Barrez

'Wordt het geen tijd om de falende coronapolitiek te stoppen en te kiezen voor een beleid dat het coronavirus weg wil? Beleidsvoerders hadden tijdens de eerste golf geen oren naar dat idee. En nu?' vraagt Dirk Barrez.

Trends

Het ondernemersvertrouwen in België is net als de voorgaande maanden verder gestegen, maar blijft ver onder het nulpunt. De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank noteert in oktober wel boven het peil van maart, de maand waarin de coronacrisis uitbrak.

Behalve België is ook Zwitserland, volgens velen een toonbeeld van efficiënt bestuur, de controle over het coronavirus helemaal kwijt. 'Dit laat zien dat het zinloos is om er een landencompetitie van te maken', zegt viroloog Marc Van Ranst.

Vrije Tribune

'We leven de nieuwe maatregelen na om de meest kwetsbaren te beschermen. Onze ouders en grootouders, onze buren en vrienden. Maar we riskeren om net als bij het begin van de COVID-crisis andere kwetsbare groepen uit het oog te verliezen', schrijven deze middenveldorganisaties en ngo's.

Jean-Marie Dedecker stopt als parlementslid. Dat kondigt hij vrijdag aan in De Krant van West-Vlaanderen. De burgemeester van Middelkerke wil de fakkel doorgeven aan zijn poulain Joren Vermeersch, die eerste opvolger was op de West-Vlaamse N-VA-Kamerlijst.