De afgelopen dagen werd al gespeculeerd over de plannen van Ted Cruz. Momenteel is hij senator voor de staat Texas. Cruz is één van de gezichten van de conservatieve Tea Party-beweging. De afgelopen jaren toonde de charismatische politicus met Cubaanse roots zich een vurige tegenstander van Obamacare en de immigratiepolitiek van president Barack Obama.

De Republikeinse partij is na acht jaar Obama gebrand om het Witte Huis opnieuw te veroveren, maar moet zich daarvoor wel eensgezind achter één kandidaat scharen. Volgens The Wall Street Journal is de partij momenteel verdeeld in een ideologische en een pragmatisch kamp.

Drummen in de rechterhoek van de GOP

Cruz bevindt zich in de rechtse, conservatieve hoek van de partij. Wellicht krijgt de 44-jarige senator daar ook de concurrentie van de libertaire senator Rand Paul, de gouverneur van New Jersey Chris Christie en Mick Huckabee, de vroegere gouverneur van Arkansas. Aan de andere kant staat Jeb Bush, die wat gematigder zou zijn. Maar die kan dan weer niet rekenen op de steun van de ideologische hardliners van de Grand Old Party.

Ondanks het feit dat zijn ideologische hardnekkigheid ook binnen zijn eigen partij niet altijd op applaus wordt onthaald, is Cruz ervan overtuigd dat de Republikeinen al een aantal keer het Witte Huis zijn 'misgelopen' omdat ze kozen voor een te gematigde kandidaat.

Andere kandidaten in de komende weken

Om de kansen van Cruz in te schatten is het nog te vroeg, maar in de Amerikaanse media wordt wel gezegd dat deze voorverkiezingen bij de Republikeinen de meest open race ooit zijn. Verwacht wordt dat de andere kandidaten in de volgende weken hun plannen zullen bekendmaken.

De afgelopen dagen werd al gespeculeerd over de plannen van Ted Cruz. Momenteel is hij senator voor de staat Texas. Cruz is één van de gezichten van de conservatieve Tea Party-beweging. De afgelopen jaren toonde de charismatische politicus met Cubaanse roots zich een vurige tegenstander van Obamacare en de immigratiepolitiek van president Barack Obama.De Republikeinse partij is na acht jaar Obama gebrand om het Witte Huis opnieuw te veroveren, maar moet zich daarvoor wel eensgezind achter één kandidaat scharen. Volgens The Wall Street Journal is de partij momenteel verdeeld in een ideologische en een pragmatisch kamp. Cruz bevindt zich in de rechtse, conservatieve hoek van de partij. Wellicht krijgt de 44-jarige senator daar ook de concurrentie van de libertaire senator Rand Paul, de gouverneur van New Jersey Chris Christie en Mick Huckabee, de vroegere gouverneur van Arkansas. Aan de andere kant staat Jeb Bush, die wat gematigder zou zijn. Maar die kan dan weer niet rekenen op de steun van de ideologische hardliners van de Grand Old Party.Ondanks het feit dat zijn ideologische hardnekkigheid ook binnen zijn eigen partij niet altijd op applaus wordt onthaald, is Cruz ervan overtuigd dat de Republikeinen al een aantal keer het Witte Huis zijn 'misgelopen' omdat ze kozen voor een te gematigde kandidaat.Om de kansen van Cruz in te schatten is het nog te vroeg, maar in de Amerikaanse media wordt wel gezegd dat deze voorverkiezingen bij de Republikeinen de meest open race ooit zijn. Verwacht wordt dat de andere kandidaten in de volgende weken hun plannen zullen bekendmaken.