Carly Fiorina (60) wordt de eerste vrouw die volgend jaar een gooi zal doen naar de Republikeinse nominatie. Van 1999 tot 2005 was Fiorina ceo van HP. Een verkozen openbaar ambt heeft ze nog niet uitgeoefend. In 2010 probeerde ze in Californië tevergeefs een Senaatszetel te veroveren.

Toch gelooft ze dat ze, als enige ceo in het deelnemersveld, geknipt is voor de job. 'Ik weet hoe de economie echt werkt. Ik weet wat het is om moeilijke keuzes te maken.'

Of dat in haar voordeel zal spelen, moet nog blijken. Tijdens haar tijd bij HP heeft ze het bedrijf ook door een heel zware sanering moeten loodsen.

Fiorina mag dan nog nooit verkozen zijn, ze beschikt wel al enige campagne-ervaring. In 2008 was ze economisch adviseur van John McCain tijdens zijn (verloren) race naar het Witte Huis.

Alle aanvallen op Clinton

Uit de peilingen blijkt volgens The New York Times voorlopig niet dat veel Republikeinen van plan zijn om voor Fiorina te stemmen. Toch slaagde ze er de afgelopen weken wel in om heel wat aandacht naar zich toe te trekken. Daarbij richt Fiorina vooral haar pijlen op Hillary Clinton, de grote kanshebber bij de Democraten.

In interviews laat ze geen kans onbenut om schamper te doen over het werk van Clinton als minister van Buitenlandse Zaken.

Daarnaast staat ze ook bekend als hevige tegenstandster van abortus, en probeert ze de schuld van de droogte in Florida in de schoenen te schuiven van de milieu-activisten.

Vanmorgen kondigde ook al Ben Carson zijn ambitie om president te worden aan. Zij nemen het bij de Republikeinen al zeker op tegen de meer ervaren Ted Cruz, Marco Rubio en Rand Paul. Daar zullen er wellicht nog een aantal bijkomen, onder wie Jeb Bush, Mike Huckabee en Scott Walker.

Carly Fiorina (60) wordt de eerste vrouw die volgend jaar een gooi zal doen naar de Republikeinse nominatie. Van 1999 tot 2005 was Fiorina ceo van HP. Een verkozen openbaar ambt heeft ze nog niet uitgeoefend. In 2010 probeerde ze in Californië tevergeefs een Senaatszetel te veroveren. Toch gelooft ze dat ze, als enige ceo in het deelnemersveld, geknipt is voor de job. 'Ik weet hoe de economie echt werkt. Ik weet wat het is om moeilijke keuzes te maken.'Of dat in haar voordeel zal spelen, moet nog blijken. Tijdens haar tijd bij HP heeft ze het bedrijf ook door een heel zware sanering moeten loodsen.Fiorina mag dan nog nooit verkozen zijn, ze beschikt wel al enige campagne-ervaring. In 2008 was ze economisch adviseur van John McCain tijdens zijn (verloren) race naar het Witte Huis.Uit de peilingen blijkt volgens The New York Times voorlopig niet dat veel Republikeinen van plan zijn om voor Fiorina te stemmen. Toch slaagde ze er de afgelopen weken wel in om heel wat aandacht naar zich toe te trekken. Daarbij richt Fiorina vooral haar pijlen op Hillary Clinton, de grote kanshebber bij de Democraten. In interviews laat ze geen kans onbenut om schamper te doen over het werk van Clinton als minister van Buitenlandse Zaken. Daarnaast staat ze ook bekend als hevige tegenstandster van abortus, en probeert ze de schuld van de droogte in Florida in de schoenen te schuiven van de milieu-activisten. Vanmorgen kondigde ook al Ben Carson zijn ambitie om president te worden aan. Zij nemen het bij de Republikeinen al zeker op tegen de meer ervaren Ted Cruz, Marco Rubio en Rand Paul. Daar zullen er wellicht nog een aantal bijkomen, onder wie Jeb Bush, Mike Huckabee en Scott Walker.