Groen licht voor Hongaarse kandidaat-eurocomissaris

De bevoegde commissie van het Europees Parlement heeft maandag het licht op groen gezet voor de Hongaarse kandidaat-eurocommissaris Oliver Varhelyi. Zo komt het aantreden van de nieuwe Europese Commissie van Ursula von der Leyen op 1 december een stap dichterbij.

Catalaanse separatisten verschijnen pas op 16 december voor raadkamer

De verschijning van de Catalaanse politici Lluis Puig en Antoni Comin voor de raadkamer is uitgesteld naar 16 december. De advocaten van de twee Catalaanse separatisten hebben het uitstel verkregen om hun zaak zo samen te laten behandelen met die van de voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont.

Hevige sneeuwval Frankrijk: honderdduizenden gezinnen zonder stroom

Hevige sneeuwval sinds donderdag heeft ertoe geleid dat 300.000 gezinnen zonder elektriciteit zitten vrijdagvoormiddag in Frankrijk. De hinder is er vooral in de departementen Drôme, Ardèche, Isère en Rhône, melden tv-zender BFMTV en een woordvoerder van Enedis, de beheerder van het elektriciteitsnet.

Noodtoestand uitgeroepen in Venetië

De Italiaans regering heeft vanwege de zware overstromingen in Venetië de noodtoestand voor de stad uitgeroepen. Dat tweette premier Giuseppe Conte na een regeringsbijeenkomst.

Von der Leyen past omstreden titel van eurocommissaris aan

De verkozen voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft ingestemd met een aanpassing van de veelbesproken titel van vicevoorzitter Margaritis Schinas. Schinas wordt geen vicevoorzitter voor de 'Bescherming van de Europese levenswijze', maar voor de 'Bevordering van de Europese levenswijze'. Sociaaldemocratisch europarlementslid Kathleen Van Brempt reageert tevreden.

Venetië getroffen door zwaarste overstromingen in 53 jaar

In Venetië gaat woensdag de noodtoestand van kracht na zware overstromingen. Dat heeft burgemeester Luigi Brugnaro dinsdagavond laat laten weten in een video die hij verspreidde op de sociale media. Het water in de Italiaanse stad steeg tot het op een na hoogste niveau in de moderne tijd.

Waarom Boris Johnson weinig baat heeft bij de hulp van Nigel Farage

Kamiel Vermeylen

Precies een maand voor de verkiezingen lopen de gemoederen in het Verenigd Koninkrijk alsmaar op. Een herenakkoord tussen de Brexit Boys, de rol van Rusland en een spervuur van toxische verwijten vliegen de Britten om de oren. Kan Johnson zijn broodnodige meerderheid in de wacht slepen? Of steekt Labourleider Corbyn alsnog stokken in de wielen?