Europees Raadsvoorzitter Charles Michel en zijn evenknie bij de Commissie Ursula von der Leyen zullen elkaar vandaag voor het eerst persoonlijk spreken sinds het incident van vorige week in Ankara. Dat bevestigt een woordvoerder van de Commissie. De Commissie en de Raad gaan intussen op zoek naar een 'modus vivendi' voor toekomstige buitenlandse bezoeken door de twee leiders, klonk het op de dagelijkse persbriefing van het dagelijks bestuur van de EU.

Europese vrouwenorganisaties hebben een brief gestuurd naar voorzitter van de Europese Raad Charles Michel om zijn ontslag te vragen na 'Sofagate'. Al meer dan 2.500 mensen uit België, Frankrijk en Italië, maar ook uit niet-EU-landen hebben de brief in minder dan twee dagen tijd al ondertekend.

Het onderzoek naar de brutale moord afgelopen vrijdag op een Griekse journalist spitst zich toe op de georganiseerde misdaad. De 52-jarige misdaadreporter Giorgos Karaivaz had volgens Griekse media een groot netwerk in het criminele milieu. Vermoedelijk werd hij neergekogeld omwille van zijn berichten, klinkt het.

Kamiel Vermeylen

Soms is de vorm net zo belangrijk als de inhoud. Dat ondervindt voormalig premier Charles Michel nu hij samen met Recep Tayyip Erdogan in het middelpunt van #SofaGate is beland.