De Europese Commissie vraagt België om de stedelijk afvalwaterrichtlijn eindelijk helemaal en correct om te zetten. In 2004 en in 2013 werd ons land al twee keer veroordeeld omdat de waterzuivering in gebreke bleef, nu zouden nog steeds meer dan tien stedelijke agglomeraties niet aan de voorschriften voldoen.

Wie nog dacht dat de berichten over oplopende spanningen tussen Brussel en Londen en groeiende frustraties aan beide kanten van het Kanaal overdreven waren, is eraan voor de moeite. De Europese Unie is bereid 'alle middelen die ze tot haar beschikking heeft in te zetten om haar belangen en de integriteit van de Europese interne markt te beschermen, waarschuwde Raadsvoorzitter Charles Michel woensdag.

Een meerderheid in het Deense parlement heeft donderdag een controversiële wet goedgekeurd die asielcentra in andere landen mogelijk maakt, ondanks kritiek van de Verenigde Naties. Dat meldt het Deense persagentschap Ritzau. Het zal de autoriteiten in staat stellen asielzoekers naar derde landen te vliegen, waar ze zullen moeten wachten tot hun aanvraag in Denemarken is behandeld.

Het Europese Hof van Justitie ziet geen graten in de manier waarop het Europees Parlement de strafprocedure voor het schenden van de Europese waarden in gang heeft gezet tegen Hongarije. Een beroep van Boedapest is donderdag verworpen.