Twijfelt u aan uw stemtest? Knack lanceert de Stemtest-check

Vulde u een of verschillende stemtesten in, maar twijfelt u nog steeds over uw stemkeuze op 9 juni? Dan biedt Knack u nu de Stemtest-check aan. Zo kunt u checken of uw overtuigingen wel echt oversteenstemmen met die van de partij die als resultaat uit uw stemtest kwam.

Stemtesten zijn niet meer weg te denken uit de politieke campagne. De kans is groot dat u een of meerdere testen invulde. De kans is ook groot dat u nog niet overtuigd bent van het resultaat. Of dat u twee of meer verschillende stemtesten invulde en telkens uitkwam op een andere partij.

Daarom lanceert Knack de Stemtest-check. Daarmee kunt u het resultaat van de stemtest aftoetsen aan 10 minder evidente partijstandpunten.

Stel, een stemtest suggereert dat u het dichtst aanleunt bij de CD&V. Dan kunt u in de Stemtest-check van Knack CD&V aanklikken om te testen in welke mate uw overtuigingen stroken met die van de CD&V. Of stel dat één stemtest Groen bovenaan zette, en een tweede Vooruit. Dan kunt u in de Stemtest-check de partijstandpunten van beide partijen toetsen aan uw persoonlijke mening.

Nog steeds aan het twijfelen? Dan kunt u ook de stellingen van alle andere partijen beoordelen.

Let wel, de Stemtest-check van Knack geeft géén stemadvies. Onder het motto ‘Durf twijfelen’ tracht de test te toetsen in welke mate uw overtuigingen overeenkomen met de inhoudelijke programma’s van de partijen die op 9 juni om uw stem strijden.

Klik hier voor de Stemtest-check.

Op wie kunt u stemmen op 9 juni? Dit zijn de lijsttrekkers in uw provincie

Partner Content