Het is dit jaar 125 jaar geleden dat Paul van Ostaijen werd geboren en 100 jaar geleden dat zijn wereldvermaarde bundel Bezette Stad verscheen. Cultuurhuis deBuren trapt dat het jubileumjaar af met de 24u van Paul van Ostaijen. De marathonuitzending is hier live te volgen.

Vrije Tribune

De redactie van het literatuurtijdschrift Zacht Lawijd roept Literatuur Vlaanderen op om zijn beslissing om de stekker eruit te trekken, te herzien. 'Een cultuurgemeenschap die het (literair) erfgoed verwaarloost en een verleden als definitief voorbij beschouwt, gaat weinig kritisch om met haar toekomst.'

Knack Focus

Jan Terlouw stopt met het schrijven van kinderboeken. Dat vertelt hij donderdag in de literaire podcast De Grote Vriendelijke Podcast. De 89-jarige auteur en oud-politicus praat in de podcast over de vijftigste verjaardag van zijn beroemde boek Koning van Katoren, dat in 1971 verscheen.

Het is de laatste donderdag van januari en dat betekent dat het net als de voorbije jaren Gedichtendag is. Meteen betekent dit ook de aftrap van de Poëzieweek in België en Nederland, onder het thema 'Samen'.