Dat vernam het Franse persagentschap AFP uit een bron dichtbij het dossier.

De Turkse politie pakte de Belg van Marokkaanse origine Ahmed Dahmani op 21 november op in een luxehotel in het Turkse Antalya. Hij was op 14 november, een dag na de aanslagen, in Antalya aangekomen, en wordt ervan verdacht voorbereidend werk te hebben verricht voor de aanslagen in Parijs. Dahmani, een lid van de entourage van de voortvluchtige Salah Abdeslam en Mohamed Abrini, zou de doelwitten verkend hebben. In de maanden voor de aanslagen zou hij verschillende malen tussen Europa en Turkije, zelfs Syrië, hebben gereisd.

Volgens de bron dichtbij het onderzoek was Dahmani op het ogenblik van zijn arrestatie onder meer in het bezit van een Syrisch paspoort. Dat document stond op naam van Mazen Mohamed Ali, maar de foto op het document was wel degelijk van hem. Twee van de drie zelfmoordterroristen aan het Stade de France waren in het bezit van Syrische paspoorten en hadden zich gemengd in de massa vluchtelingen. Die paspoorten waren op 3 oktober gecontroleerd op het eiland Leros in Griekenland.

Belgische telefoon

Dahmani was op 10 februari al eens door de Turkse autoriteiten aangehouden, en 2 weken later teruggekeerd naar België. Een van de kamikazes aan het Stade de France, Bilal Hadfi, was in dezelfde periode in Antalya, naar hij zelf zei als toerist.

Op 1 augustus werd Dahmani gecontroleerd in de Griekse havenstad Patras, waar hij vertrok naar Italië. Drie dagen later werd hij opnieuw in Patras gecontroleerd, nu in gezelschap van Salah Abdeslam.

Dahmani werd geboren in Marokko en kwam als kind naar België.

Hij was volgens AFP bij zijn aanhouding in bezit van een nieuwe Belgische telefoon met daarop de nummers van Syriërs die bekend staan als 'passeurs', mensen die jihadisten over de grens helpen. Twee mannen die ervan verdacht worden 'passeurs' te zijn, werden samen met hem in Antalya gearresteerd.

(Belga/RR)

Dat vernam het Franse persagentschap AFP uit een bron dichtbij het dossier. De Turkse politie pakte de Belg van Marokkaanse origine Ahmed Dahmani op 21 november op in een luxehotel in het Turkse Antalya. Hij was op 14 november, een dag na de aanslagen, in Antalya aangekomen, en wordt ervan verdacht voorbereidend werk te hebben verricht voor de aanslagen in Parijs. Dahmani, een lid van de entourage van de voortvluchtige Salah Abdeslam en Mohamed Abrini, zou de doelwitten verkend hebben. In de maanden voor de aanslagen zou hij verschillende malen tussen Europa en Turkije, zelfs Syrië, hebben gereisd. Volgens de bron dichtbij het onderzoek was Dahmani op het ogenblik van zijn arrestatie onder meer in het bezit van een Syrisch paspoort. Dat document stond op naam van Mazen Mohamed Ali, maar de foto op het document was wel degelijk van hem. Twee van de drie zelfmoordterroristen aan het Stade de France waren in het bezit van Syrische paspoorten en hadden zich gemengd in de massa vluchtelingen. Die paspoorten waren op 3 oktober gecontroleerd op het eiland Leros in Griekenland.Dahmani was op 10 februari al eens door de Turkse autoriteiten aangehouden, en 2 weken later teruggekeerd naar België. Een van de kamikazes aan het Stade de France, Bilal Hadfi, was in dezelfde periode in Antalya, naar hij zelf zei als toerist. Op 1 augustus werd Dahmani gecontroleerd in de Griekse havenstad Patras, waar hij vertrok naar Italië. Drie dagen later werd hij opnieuw in Patras gecontroleerd, nu in gezelschap van Salah Abdeslam. Dahmani werd geboren in Marokko en kwam als kind naar België.Hij was volgens AFP bij zijn aanhouding in bezit van een nieuwe Belgische telefoon met daarop de nummers van Syriërs die bekend staan als 'passeurs', mensen die jihadisten over de grens helpen. Twee mannen die ervan verdacht worden 'passeurs' te zijn, werden samen met hem in Antalya gearresteerd.(Belga/RR)