‘Salah Abdeslam zocht contact met advocaat Sven Mary’

Salah Abdeslam © Belga Image

Salah Abdeslam zou contact gezocht hebben met advocaat Sven Mary. Meester Sven Mary zelf geeft geen enkele commentaar.

Terreurverdachte Salah Abdeslam, op de vlucht sinds de aanslagen in Parijs, zou contact gezocht hebben met advocaat Sven Mary. Dat heeft Belga vernomen uit goede bron, zo meldt het persagentschap.

Meester Sven Mary zelf geeft geen enkele commentaar maar Belga kon vernemen dat er sprake zou zijn van twee contacten, die weliswaar al enkele weken geleden plaatsvonden en zich sindsdien niet meer herhaalden. De contacten werden gelegd door mensen die zich voorstelden als kennissen van Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam is voortvluchtig sinds zaterdag 14 november, de dag na de aanslagen die 132 doden eisten. Volgens de speurders had Salah drie zelfmoordterroristen, waaronder Bilal Hadfi, afgezet aan het Stade de France. Zijn broer, Brahim Abdeslam, kwam ook bij de aanslagen om, mogelijk door een probleem met de explosievengordel die hij droeg.

Voor de aanslagen was Salah Abdeslam ook betrokken bij de huur van hotelkamers, een appartement en verschillende wagens die door de terroristen gebruikt werden. Vermoed wordt dat het de bedoeling was dat ook Salah Abdeslam zichzelf zou opblazen, in het 18de arrondissement, maar dat hij na de dood van zijn broer teruggekrabbeld is.

‘Twee contacten’

Volgens de informatie waarover Belga beschikt zouden er in de periode na de aanslagen twee contacten geweest zijn met meester Sven Mary. Mensen die zich voorstelden als kennissen van Salah Abdeslam zouden daarbij gevraagd hebben of de advocaat bereid zou zijn Salah Abdeslam te verdedigen, waarop die zich bereid zou verklaard hebben minstens te luisteren.

De contacten hielden op toen verschillende verdachten in het onderzoek gearresteerd werden en hebben zich sindsdien niet herhaald. Of de personen die Sven Mary contacteerden zich bij de aangehouden verdachten bevinden, is niet duidelijk. Evenmin is bekend of het initiatief voor de contactname uitging van Salah Abdeslam zelf. (belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content