Bommen Parijs gemaakt in Schaarbeek

Salah Abdeslam © Belga Image

Speurders hebben de plek ontdekt waar de bommengordels werden gemaakt voor de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs.

Het federaal parket bevestigt dat bij een huiszoeking in Schaarbeek, in december, materiaal gevonden is waarmee explosieven kunnen gemaakt worden, alsook drie bommengordels en een vingerafdruk van Salah Abdeslam. Een en ander zou er volgens de kranten op wijzen dat de bommen die bij de aanslagen in Parijs gebruikt werden, in Schaarbeek gemaakt werden, en dat Salah Abdeslam zich na de aanslagen in het bewuste pand heeft schuilgehouden.

“Bij een huiszoeking op 10 december 2015, in een appartement op de derde verdieping van een woning in de Bergéstraat in Schaarbeek, werd materiaal gevonden waarmee explosieven kunnen vervaardigd worden, evenals sporen van TATP”, zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket.

Vingerafdruk Salah Abdeslam

“Dit appartement werd gehuurd onder een valse identiteit die zou gebruikt zijn door een persoon die zich in dit dossier onder aanhoudingsbevel bevindt. Tevens werden drie handgemaakte gordels gevonden die zouden kunnen dienen om explosieven te transporteren, evenals een vingerafdruk van Salah Abdeslam.”

TATP is het explosief dat bij de aanslagen in Parijs gebruikt werd terwijl het van Salah Abdeslam bekend is dat die op zaterdag 14 november in Schaarbeek werd afgezet door Ali Oulkadi. Die had hem opgepikt in Laken nadat Hamza Attou en Mohamed Amri Salah Abdeslam op diens vraag waren gaan ophalen in Parijs. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content