Podcast Jong Talent: Hoe helpt een taalmodel computerhumor verbeteren?

Brecht Castel
Brecht Castel Journalist en factchecker bij Knack

Hoe helpen taalmodellen de computer grappiger te zijn? Op deze – en tal van andere – vragen krijg je antwoorden in de Knack-podcast Jong Talent. Elke maand leert een beloftevol persoon je een nieuwe wereld kennen. Iets bijleren op een luchtige manier? Dan is Jong Talent iets voor jou.

Thomas Winters (28) doctoreert over artificiële intelligentie (AI). AI werkt op zijn lachspieren. Dankzij betere taalmodellen lukt het de computer steeds beter om humor te maken: ‘Je mag AI niet verwarren met menselijk bewustzijn. De grote kracht van AI is patronen herkennen en daarop voortbouwen. Echt bewust creatief zijn is dat niet, maar AI kan wel de menselijke creativiteit versterken. Zo droom ik van een soort AI-comedycoach, die comedians helpt nóg grappiger te zijn.’ Het verhaal van Thomas hoor je in de zesde aflevering van de Knack-podcast Jong Talent.

Ontdek HIER het tweede deel van Jong Talent over computerhumor en vergeet je niet te abonneren via je favoriete podcastapp.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier