Podcast Jong Talent: Hoe maakt een computer humor?

Brecht Castel
Brecht Castel Journalist en factchecker bij Knack

Hoe maakt een computer humor? Op deze – en tal van andere – vragen krijg je antwoorden in de Knack-podcast Jong Talent. Elke maand leert een beloftevol persoon je een nieuwe wereld kennen. Iets bijleren op een luchtige manier? Dan is Jong Talent iets voor jou.

Thomas Winters (28) doctoreert over artificiële intelligentie (AI). AI werkt op zijn lachspieren. Dankzij betere taalmodellen lukt het de computer steeds beter om humor te maken: ‘De combinatie humor en computers lijkt paradoxaal, maar met behulp van AI kunnen computers best goed moppen detecteren én generen. Zo speel ik improvisatietheater met de robot Alex die zelf meespeelt. Het is een chatbot voor improtheater. Op het einde van de voorstelling doen we een Turing-test, waarbij het publiek moet raden welke impro is verzonnen door de AI en welke door mensen. Vaak kan het publiek de computerhumor niet onderscheiden van de menselijke input.’ Het verhaal van Thomas hoor je in de zesde aflevering van de Knack-podcast Jong Talent.

Ontdek HIER het eerste deel van Jong Talent over computerhumor en vergeet je niet te abonneren via je favoriete podcastapp.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier