Toegangscontrole voor elke bezoeker van Autosalon

© Belga

Febiac, de organisator van het autosalon van Brussel, heeft voor deze editie van het salon voor heel wat extra veiligheidsmaatregelen gezorgd.

Zo zal, “omwille van de huidige waakzaamheid op het vlak van veiligheid”, elke bezoeker van het auto- en motorsalon gecontroleerd worden voor hij of zij de Heizelpaleizen betreedt. Bezoekers wordt ook uitdrukkelijk gevraagd om zonder tassen, zakken en rugzakken naar het salon te komen.

Om de toegangscontroles vlot en comfortabel te laten verlopen, wordt in extra opvanginfrastructuur voorzien. Wie met de wagen komt via het grote parkeerterrein C, wordt ontvangen voor veiligheids- en toegangscontrole in een specifiek hiervoor opgezette, 40 meter lange tent. Wie met de metro komt en het salon binnengaat aan de kant van het Atomium, zal worden ontvangen in paleis 10 van Brussels Expo. Daar is ook een ruime vestiaire.

Fast lanes

Bijkomend plant organisator Febiac snelle toegangsrijen, ‘fast lanes’, voor wie zich presenteert met een online aangekocht toegangskaartje en zonder zakken of tassen. Bezoekers wordt dan ook uitdrukkelijk gevraagd om zonder tassen, zakken en rugzakken te komen. De organisatie van het salon volgt daarin naar eigen zeggen het voorbeeld van concertzalen, sportstadions en andere grote eventlocaties.

“Wij zoeken een goede combinatie van comfort en veiligheid”, zegt Pierre Lalmand, directeur-generaal van het salon. “Wij sparen kosten noch moeite om de veiligheid te garanderen. Extra controles van de bezoekers horen daarbij, maar wij staan erop dat dit in de best mogelijke omstandigheden gebeurt.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content