Renault lanceert Talisman op Autosalon

Renault Talisman © KVDA

Renault plaatst op zijn stand op het autosalon van Brussel twee belangrijke nieuwkomers in de schijnwerpers: de nieuwe Mégane vijfdeurs en, een klasse hoger, de Talisman.

Renault heeft het voorbije jaar een groot stuk van het gamma vernieuwd. De belangrijkste nieuwkomer is de gloednieuwe Mégane die groter is en dynamischer oogt dan het uittredende model.Ook Renault zorgt voor interessante en compacte benzinemotoren met 1,2 en 1,6 liter slagvolume. Dieselrijders worden bediend met de 1.5 en de 1.6 liter grote diesel.

Daarnaast komt de constructeur met een nieuw topmodel, de Talisman. Die moet de concurrentie aangaan met de Duitse merken in het premiumsegment en is beschikbaar als berline en als break. De goedkoopste versie (dCi 110 Life) kost 25.850 euro, voor de Initiale Paris-versie met alles erop en eraan betaal je 38.850 euro.

Renault Talisman
Renault Talisman© /
Renault Talisman
Renault Talisman© /

Lees ook de uitgebreide review van Urbain Vandormael over de Renault Talisman.

Meer

Los daarvan toont Renault de nieuwe Espace die niet langer een uitgesproken MPV maar veeleer een crossover is geworden. De Franse constructeur heeft met de Kadjar ook een interessante SUV in het gamma. De Kadjar is technisch erg vergelijkbaar met de Nissan Qashqai. Tot slot heeft Renault met de vernieuwde Zoe een betaalbare elektrische auto in het gamma. De wagen werd zopas VAB Gezinswagen van het jaar in de categorie elektrische wagens en kan voortaan rekenen op een overheidspremie van 5.000 euro. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content