Welke van deze politieke campagnebeelden krijgt uw stem?

15/04/14 om 14:37 - Bijgewerkt om 16:56

Het is verkiezingstijd, dus laten politieke kandidaten zich op alle mogelijke manieren opmerken. Van slogans als 'Als Bart niet durft, word ik wel premier' tot 'Soms heb je geen zin om politica te zijn, maar gewoon een vrouw'. De ene 'kleedt' de boodschap al opvallender in dan de andere.

Maya Detiège: 'Soms heb je geen zin om politica te zijn, maar gewoon een vrouw'

Maya Detiège

Maya Detiège © Facebook

'Sex sells'. Ook in de politiek. Dat moet SP.A-politica Maya Detiège gedacht hebben toen ze deze foto op haar Facebook-pagina postte met als bijschrift 'Soms heb je geen zin om politica te zijn, maar gewoon een vrouw'. De foto was aanvankelijk geen onderdeel van haar politieke campagne, maar een liefhebber stelde haar dat voor. Zo liet Maya nu weten dat als ze 600 likes haalt, ze wat affiches van de foto zou laten drukken voor haar campagne.

Liesbet Sommen: 'Als Bart niet durft, word ik wel premier'

Liesbet Sommen (CD&V), kandidaat 16 op de Antwerpse Kamerlijst, wil met dit filmpje aantonen dat CD&V wel degelijk een kandidaat-premier heeft. Zijzelf. En ze haalt tegelijkertijd uit naar de uitspraak van N-VA-voorzitter Bart De Wever die onlangs zei dat het premierschap het ergste is wat je kan overkomen.

N-VA: 'Kris wil zich veilig voelen. En jij?'

'Tenenkrullende video's' werden ze genoemd. De campagnefilmpjes waarin N-VA zowel gewone militanten als toppers haar 25 'verbintenissen' laat uitleggen. Uiteraard afgesloten met het bekende V-teken.

Meer filmpjes vindt u hier

Hilde Crevits: 'Word jij mijn oogappel?'

Omdat Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits niet graag alleen op haar verkiezingsaffiche staat, riep ze via Facebook op om selfies te maken en die naar haar te mailen. De foto's vormen dan samen de campagnefoto van Hilde Crevits. Het idee is dat ze samen met iedereen aan politiek wil doen.

Hilde Crevits

Hilde Crevits © /

Low Impact Man Steven Vromman : 'Hoe recycleer je oude verkiezingsaffiches?'

Steven Vromman doet zijn reputatie als Low Impact Man alle eer aan en doet dat met de nodige humor. Zo recycleert het gemeenteraadslid voor Groen in Gent zijn verkiezingsaffiches van de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 - de kleinste verkiezingsaffiches van het land - voor de verkiezingen op 25 mei. Dat betekent dat hij dit jaar coalitiepartner SP.A moet schrappen en zichzelf een baard moet aanmeten.

Open VLD: Guy Verhofstadt in Europa

In dit 'knullige' filmpje stelt Open VLD-kandidaat Guy Verhofstadt zichzelf voor als kandidaat-Europees Commissievoorzitter voor de Europese liberalen. Guy Verhofstadt won van eurocommissaris Olli Rehn dankzij deze interne campagne met een ietwat amateuristische campagnevideo. 'Is dit de slechtste campagnevideo ooit?', vroeg de Britse krant The Telegraph zich af. De spot was echter niet bedoeld voor een groot publiek en werd zonder budget gemaakt.

Lees meer over:

Onze partners