‘Informateur De Wever gedraagt zich als een formateur, dat is hypocriet’ (Paul Magnette)

Paul Magnette en Bart De Wever © Belga
Annelies Van Erp
Annelies Van Erp Medewerker van ngo Memisa

PS-voorzitter Paul Magnette haalt hard uit naar informateur Bart De Wever (N-VA). ‘De Wever gedraagt zich als formateur, terwijl het nog niet zijn taak is om een regering te vormen. Hij moet als informateur kijken met wie een coalitie mogelijk is.’

In een interview in de krant De Standaard haalt PS-voorzitter Paul Magnette hard uit naar informateur Bart De Wever (N-VA). “Bart De Wever gedraagt zich niet langer als een informateur, sinds 4 juni (ik heb het moeten opzoeken in mijn agenda) hebben we niets meer van hem gehoord, dat is hypocriet”, zegt Magnette. “De informateur gedraagt zich als een formateur. Hij moet kijken met wie er een coalitie mogelijk is, het is niet zijn taak om een regering te vormen.”

Enkele dagen geleden liet premier Elio Di Rupo (PS) al in klare taal verstaan dat de PS “er alles aan doen zal doen om een separatistische partij, als N-VA uit de regering te houden.” Magnette doet daar in het interview nog een schepje bovenop. “Er zijn nog andere formules dan wat meneer De Wever aan het bekokstoven is.”

“Er moet een coalitie komen zonder de N-VA, de huidige meerderheid heeft drie zetels gewonnen”, benadrukt Magnette. Voor Magnette blijf de N-VA een gevaarlijke partij. “Het is een utraliberale partij, dat is slecht voor de Belgen.”

Magnette waarschuwt de MR, dat ze niet mogen handelen uit blinde wraak omdat ze geen deel uitmaken van de Franstalige regering. “Als ze zo doorgaan zorgen zij er eigenhandig voor dat de Franstaligen totaal geminoriseerd zijn in de federale regering.”

Partner Content