Marcel Bellens (CD&V) - Olen

20/04/12 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:29

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? Een goed Olen voor iedereen. Olen waar plaats is voor iedereen en waar het goed is om te wonen, te werken en te leven.

Het is belangrijk om evenwichten te zoeken en te creëren waar ze ontbreken. Besturen doe je niet alleen, de inbreng van iedereen wordt op prijs gesteld.

We zullen moeten zoeken naar nieuwe vormen van participatie. Daar hebben we bepaalde ideeën over die we willen aftoetsen en eventueel uittesten.
Evenwicht ook op financieel vlak. Toch ons steeds afvragend wat de burger krijgt in ruil voor zijn inbreng. Kwaliteit kost geld en gratis bestaat niet.

Efficiëntie van bestuur maar ook in de politiek.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers? De kiezer zal bepalen wie wint of verliest. Eenmaal om de zes jaar beslist hij over het beleid dat gevoerd werd en zal hij op basis van zijn verwachtingen een keuze maken. De kiezer zou zeker de winnaar moeten zijn.

Wat is van belang in uw gemeente?
Het zijn de lokale mensen die het beleid bepalen. Het zou jammer zijn mochten thema's van boven gemeentelijk belang de uitslag van de verkiezingen beïnvloeden. De gemeente wordt bestuurd vanuit de Dorpsstraat en niet vanuit de Wetsstraat. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners