Ook in Vlaanderen vaccinatie op school mogelijk

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

In elke Vlaamse secundaire school zou minstens 70 procent van de leerlingen gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus. Om die doelstelling te bereiken, zal het in sommige gevallen mogelijk zijn om op school te vaccineren. Dat hebben Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en het Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag tijdens een persconferentie.

Momenteel kreeg 77,33 procent van de 12- tot 17-jarigen in Vlaanderen minstens een eerste prik. En 50,7 procent is volledig gevaccineerd. Ook de komende weken gaat de aandacht nog vooral uit naar de vaccinatie van jongeren.

De voorkeur blijft wel uitgaan naar inentingen in het vaccinatiecentrum. Ook vaccinatie in de school zal vanuit het vaccinatiecentrum georganiseerd worden. De school stelt alleen lokalen ter beschikking.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid benadrukt nog dat de wet bepaalt dat vaccinatie een vrije keuze is. Gevaccineerd zijn mag dan ook geen voorwaarde zijn om de school binnen mogen of te mogen deelnemen aan een uitstap. Scholen mogen leerkrachten en leerlingen ook niet onder druk zetten om zich te laten inenten, en leerlingen kunnen niet verplicht worden om te zeggen of ze gevaccineerd zijn of niet. (Belga)

Lees ook: Scholen helpen bij vaccinatie Brusselse jongeren

Partner Content