Zestienjarige verdachte brengt nacht door in Antwerpse cel door plaatsgebrek in jeugdinstelling

Archiefbeeld van de Antwerpse gevangenis. © Belga

In Antwerpen moet een zestienjarige jongen de nacht in de cel doorbrengen omdat er geen plaats voor hem is in een gesloten jeugdinstelling. Dat meldt het Antwerpse parket.

De jeugdrechter had de jongen in een jeugdinstelling willen plaatsen na diens arrestatie samen met twee meerderjarige kompanen voor een inbraak in Zoersel. Vrijdag wordt een nieuwe poging ondernomen om de jongen te plaatsen.

Vrijdag wordt een nieuwe poging ondernomen om de jongen te plaatsen.

De lokale politie van de zone Voorkempen werd woensdagmiddag op de hoogte gebracht van een inbraak waarbij drie verdachten waren gevlucht. Op basis van een getuigenbeschrijving van de vluchtwagen zette de politie een zoekactie op en al snel werd de wagen opgemerkt en de achtervolging ingezet. Acht interventieploegen van verschillende politiezones namen aan de actie deel en de wagen kon uiteindelijk worden klemgereden in Hoogstraten.

De drie verdachten die ter plaatse werden ingerekend, zijn een 47-jarige Italiaan, een 32-jarige Fransman en de jongen. De twee meerderjarigen zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Mogelijk komen de drie nog in aanmerking voor andere feiten.

Partner Content