In de Thaise hoofdstad Bangkok zijn antiregeringsdemonstranten het complex binnengetreden waar premier Yingluck Shinawatra zetelt. De Thaise politie bood geen weerstand tegen die actie. Eerder hebben de ordediensten ook de barricades bij hun hoofdkwartier opgeheven.

Amnestiewet

Ze lijken daarmee nieuwe confrontaties te willen vermijden met oppositieaanhangers die al sinds 24 november actie voeren tegen de regering van premier Yingluck. Aanleiding is een omstreden amnestiewet waardoor ex-premier Thaksin Shinawatra, de broer van de huidige premier, vrijuit kan gaan in een fraudezaak.

Premier Yingluck is ondanks de aanhoudende protesten niet van plan om een stap opzij te doen. Eerder won ze al een vertrouwensstemming in het Thaise parlement. De politie heeft intussen beloofd om geen traangas meer in te zetten tegen de demonstranten. Bij confrontaties tussen de oppositie en de ordediensten in Thailand zijn de afgelopen dagen 3 doden en zo'n 230 gewonden gevallen. (YD)

In de Thaise hoofdstad Bangkok zijn antiregeringsdemonstranten het complex binnengetreden waar premier Yingluck Shinawatra zetelt. De Thaise politie bood geen weerstand tegen die actie. Eerder hebben de ordediensten ook de barricades bij hun hoofdkwartier opgeheven.Ze lijken daarmee nieuwe confrontaties te willen vermijden met oppositieaanhangers die al sinds 24 november actie voeren tegen de regering van premier Yingluck. Aanleiding is een omstreden amnestiewet waardoor ex-premier Thaksin Shinawatra, de broer van de huidige premier, vrijuit kan gaan in een fraudezaak.Premier Yingluck is ondanks de aanhoudende protesten niet van plan om een stap opzij te doen. Eerder won ze al een vertrouwensstemming in het Thaise parlement. De politie heeft intussen beloofd om geen traangas meer in te zetten tegen de demonstranten. Bij confrontaties tussen de oppositie en de ordediensten in Thailand zijn de afgelopen dagen 3 doden en zo'n 230 gewonden gevallen. (YD)