De Thaise premier Yingluck Shinawatra heeft gezegd dat zij wettelijk gezien haar mandaat niet kan opgeven, wat echter de eis is van de antiregeringsdemonstranten.

"Niets in onze grondwet laat ons toe aan hun eisen tegemoet te komen", zei de 46-jarige bewindsvrouw op de televisie. "Ik ben bereid alles te doen wat de mensen gelukkig maakt. Maar als premier moet ik doen wat in de grondwet staat". Yingluck Shinawatra verwierp het idee van een niet-gekozen Volksassemblée, waartoe protestvoorman Suthep Thaugsuban eerder had opgeroepen.

Traangas

Ondertussen heeft de Thaise politie opnieuw traangas ingezet tegen manifestanten die hun pogingen hernamen om de kanselarij van premier Yingluck Shinawatra in te nemen. Duizenden betogers zijn opnieuw op de been.

Ik ben bereid om alles te doen wat mensen gelukkig maakt, maar als premier moet ik de grondwet volgen

Thaise premier Yingluck Shinawatra

Zes universiteiten en 32 overheidsscholen in de Thaise hoofdstad Bangkok blijven gesloten uit vrees voor nieuwe antiregeringsprotesten. Het voorbije weekend kwamen daarbij minstens drie mensen om.

Volksvergadering

De demonstranten proberen sinds 24 november een reeks overheidsgebouwen in handen te krijgen. Doel is het regime van premier Yingluck Shinawatra te verlammen en het land onder leiding van een 'volksvergadering' te plaatsen. (Belga/AVE)

De Thaise premier Yingluck Shinawatra heeft gezegd dat zij wettelijk gezien haar mandaat niet kan opgeven, wat echter de eis is van de antiregeringsdemonstranten."Niets in onze grondwet laat ons toe aan hun eisen tegemoet te komen", zei de 46-jarige bewindsvrouw op de televisie. "Ik ben bereid alles te doen wat de mensen gelukkig maakt. Maar als premier moet ik doen wat in de grondwet staat". Yingluck Shinawatra verwierp het idee van een niet-gekozen Volksassemblée, waartoe protestvoorman Suthep Thaugsuban eerder had opgeroepen.Ondertussen heeft de Thaise politie opnieuw traangas ingezet tegen manifestanten die hun pogingen hernamen om de kanselarij van premier Yingluck Shinawatra in te nemen. Duizenden betogers zijn opnieuw op de been. Zes universiteiten en 32 overheidsscholen in de Thaise hoofdstad Bangkok blijven gesloten uit vrees voor nieuwe antiregeringsprotesten. Het voorbije weekend kwamen daarbij minstens drie mensen om. De demonstranten proberen sinds 24 november een reeks overheidsgebouwen in handen te krijgen. Doel is het regime van premier Yingluck Shinawatra te verlammen en het land onder leiding van een 'volksvergadering' te plaatsen. (Belga/AVE)