Royal Bank of Scotland dreigt met verhuis uit onafhankelijk Schotland

De 'Saltire', de vlag van Schotland, en de 'Union Jack', de vlag van het Verenigd Koninkrijk. © BELGAIMAGE

De Britse bankreus Royal Bank of Scotland heeft er voor gewaarschuwd dat het de maatschappelijke zetel naar Engeland verhuist indien de Schotten kiezen voor onafhankelijkheid.

De Britse bankreus Royal Bank of Scotland (RBS) heeft er voor gewaarschuwd dat het de maatschappelijke zetel naar Engeland verhuist indien de Schotten volgende week kiezen voor onafhankelijkheid.

De bank is al sinds 1727 in Schotland gevestigd. De waarschuwing komt er op een moment dat de Britse politieke leiders hun inspanningen om de Schotten te overtuigen tegen onafhankelijkheid te stemmen fors opvoeren.

Zo hebben ze meermaals gewaarschuwd voor de negatieve economische effecten van onafhankelijkheid.

Voor het eerst meer pro

Recent gaven – voor het eerst – meer Schotten aan voor de onafhankelijkheid te zijn, dan tegen. Hoewel klein, deed dat verschil de spanning stijgen in aanloop naar het referendum over de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. De Britten deden er plots alles aan om Schotland in Groot-Brittannië te houden. Premier David Cameron en de ex-premier Gordon Brown namen daarin een voortrekkersrol.

De kans is echter groot dat de Schotten volgende week in het referendum voor een onafhankelijk Schotland stemmen. De Yes-campagne heeft meer wind in de zeilen dan de No-campagne. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content