Versoepelingen over de hele lijn gaan in op 27 juni

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

De nieuwe fase van het Zomerplan gaat al in op 27 juni. Dat heeft eerste minister Alexander De Croo vrijdag bekendgemaakt na afloop van het Overlegcomité.

Vanaf die datum zal telewerken niet langer een verplichting zijn, al wordt het wel nog altijd aanbevolen. Voor winkelen gelden geen beperkingen meer. Vanaf 27 juni zullen we ook met acht mensen aan een tafel mogen zitten in de horeca en acht mensen bij ons thuis mogen uitnodigen. Het sluitingsuur schuift naar 1 uur en er komt een volledig einde aan het samenscholingsverbod. Op evenementen, op jeugdactiviteiten en bij vakantiekampen zullen meer personen worden toegelaten. Die kampen kunnen ook opnieuw met overnachting.

Maar we moeten voorzichtig blijven voor de andere varianten, zei De Croo.

‘De vaccins gaan ons normale leven terugbrengen. Maar volledig gevaccineerd zijn, is pas de toegangspoort op de volledige vrijheid. Ik leg daarbij de nadruk op volledig. Dus die tweede prik is ontzettend belangrijk.’

(Belga)

Partner Content