Klanten kiezen vandaag voor een propere en zuinige wagen

De nieuwste generatie SUV’s pakken uit met zuinigere motoren en zetten nieuwe maatstaven op het gebied van verbruik en CO2-uitstoot.

Ook in het SUV-segment doet de plug-in hybridetechnologie stilaan zijn intrede. Dat soort motor combineert een klassieke verbrandingsmotor met een tweede elektrische aandrijving. Het voordeel van die technologie is dat de wagen indrukwekkende prestaties koppelt aan bijzonder lage emissies.

Klanten kiezen vandaag voor een propere en zuinige wagen
© Daimler AG

Neem de hybride SUV van Mercedes, de GLE 500e 4MATIC. Die wagen is in staat 30 kilometer puur elektrisch af te leggen. Daarnaast zijn zijn verbruikscijfers gewoonweg verbluffend: 3,3 l benzine/100 km en een CO2-emissie van 78 g/km. En toch ontwikkelt hij een vermogen van 442 pk. Dat soort voorbeelden toont aan dat de constructeurs beseffen dat de klanten graag kiezen voor de veelzijdigheid van een SUV, maar tegelijk ook een propere en zuinige wagen wensen.

Zo is Mercedes-Benz er in geslaagd om de uitstoot van zijn nieuwe GLE-modellen met gemiddeld 17 procent terug te dringen. Het gamma bevat een viercilinder dieselversie die tevreden is met een verbruik van 5,4l/100 km en een emissie van 140 g CO2/km/ Met dat soort prestaties schudt de SUV zijn negatief imago van vervuiler definitief van zich af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content