SUV’s bieden het comfort van business class

Klanten kopen vandaag amper nog een 4×4 om daarmee onontgonnen paden mee te verkennen. Neen hoor, een SUV is bijlange geen synoniem meer voor ruwe terreinwagen. Waarin schuilt die onstuitbare aantrekkingskracht van de SUV dan wél? Comfort is een doorslaggevend argument.

SUV’s bieden in de eerste plaats een royaal ruimtegevoel en dat is bij de huidige berlines of coupés niet altijd een evidentie. Het gebruik van hoogwaardige uitrustingen en materialen draagt ook bij tot het gevoel van welbehagen die de inzittenden kunnen ervaren in een SUV.

De spartaanse uitrusting van de vroegere terreinwagens is enkel nog een vage herinnering. Ook allerlei moderne technologieën zorgen ervoor dat een rit in een SUV pure ontspanning wordt. De moderne automatische versnellingsbak, bij de nieuwste modellen zelfs met een negentrapsautomaat, vermindert de trillingen en verhoogt het comfortgevoel van de inzittenden. Oplossingen als de antirolregeling, de schokdemping en de ophanging passen zich automatisch aan de rijomstandigheden aan en bieden zo een optimaal wegcomfort en een maximale stabiliteit. Rijprogramma’s passen de dynamische eigenschappen van de wagen aan en stellen een hele reeks regelsystemen in functie van de wens van de bestuurder in: motorrespons, stuurbekrachtiging, schokdemping, drempels voor de activering van het ESP-systeem, … Zo kan de bestuurder de optie Comfort instellen en kiezen voor een zorgeloze, ontspannen rit.

Ook connectiviteit is vandaag een belangrijke factor voor meer comfort.

SUV's bieden het comfort van business class

Last but not least is connectiviteit vandaag ook een belangrijke factor voor meer comfort. Zo creëerde Mercedes-Benz ‘Connect me’, een dienst die ze ook in hun nieuwe generatie SUV’s aanbieden. Het concept verbindt voertuig en bestuurder met de buitenwereld via een hele reeks van diensten, zoals realtime verkeersinformatie, een noodoproepsysteem, pechhulp, hulp bij ongeval, onderhoudsmanagement en, desgewenst, een hele reeks remote online diensten, die met behulp van de smartphone geactiveerd en geconsulteerd kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content