SUV’s: een keuze van het hart én het verstand

De verkoopcijfers van de SUV’s blijven toenemen, jaar na jaar. Tal van redenen liggen aan de basis van de niet aflatende populariteit van dat autosegment.

De hoge zitpositie, de daarbij horende verbeterde zichtbaarheid en de makkelijke instap zijn voor vele consumenten een belangrijk aankoopargument. Daarnaast is het design van de SUV in de loop van de jaren steeds aantrekkelijker geworden. Het blijven stoere jongens, die SUV’s, maar daarnaast is hun ontwerp tegenwoordig ook verleidelijk, met vloeiende lijnen en een dynamische uitstraling.

Het valt ook op dat constructeurs een sportieve variant aanbieden van een SUV-model, zoals de Mercedes GLE Coupé. Mensen kiezen vaak nog een wagen met hun hart. In die zin is het een goede zet van de constructeurs om de nodige aandacht te besteden aan de looks van hun SUV-modellen. Ook qua afwerking, comfort en afwerking staan de SUV’s tegenwoordig op dezelfde hoogte als vergelijkbare standaardmodellen.

Het verbruik en de uitstoot van de SUV’s ligt niet of nauwelijks hoger dan dat van de andere wagens.

Hun verbruik en uitstoot ligt niet of nauwelijks hoger dan dat van de andere wagens en dat is belangrijk, want de consument houdt wel degelijk rekening met ecologische overwegingen in zijn keuze. Kortom, de SUV’s hebben vandaag extra troeven tegenover standaardwagens en hebben hun vroegere nadelen van zich afgeschud. Het ziet er dan ook naar uit dat hun aantrekkingskracht de komende jaren niet zal verminderen, wel integendeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content