Veiligheid is doorslaggevend bij de aankoop van een SUV

Dankzij de hoge zithouding biedt een SUV de bestuurder een beter zicht dan in een gewone berline en creëert daarmee meteen een groter veiligheidsgevoel. Dat is zonder meer een belangrijke factor voor het almaar toenemende verkoopsucces van de moderne 4×4’s.

Het zijn robuuste wagens die uitgerust zijn met de allernieuwste technologieën die de inzittenden een hoge bescherming bieden. Sinds het ontstaan van het merk, heeft Mercedes-Benz van veiligheid altijd een absolute topprioriteit gemaakt.

Straffe systemen aan boord van de SUV helpen de bestuurder veiliger te rijden.

Ook de nieuwste generatie SUV’s van het merk met de ster is uitgerust met een uitgebreid pakket veiligheids- en assistentiesystemen. Een remassistentiesysteem met kruispuntassistent en een autonoom noodstopsysteem kunnen het risico op ongevallen op kruispunten, kop-staartbotsingen en aanrijdingen met voetgangers verminderen. Vooral in het stadsverkeer kunnen die technologieën hun nut bewijzen. De actieve spoorassistent en actieve dodehoekassistent bieden ondersteuning wanneer de bestuurder onbedoeld een rijstrook verlaat of wanneer er tijdens het wisselen van rijstrook een botsing dreigt met andere voertuigen. De SUV wordt op dat moment teruggeleid naar zijn rijstrook.

De actieve spoorassistent: extra veilige troef van de nieuwe SUV.
De actieve spoorassistent: extra veilige troef van de nieuwe SUV.© Daimler AG

Maar er zijn nog straffe systemen aan boord die de bestuurder actief helpen veiliger te rijden. Technologieën die ervoor zorgen dat de wagen zelf een veilige afstand aanhoudt tot de voorligger en in het midden van de rijstrook blijft rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content