Stefan Hertmans en Gustaaf Peek trekken Saint Amour-karavaan

© GF

Vanaf woensdag 11 februari tot en met donderdag 19 februari is Saint Amour weer op de Vlaamse podia te gast met een aangepast valentijnsprogramma en veel liefdespoëzie.

Gisteren trapte Saint Amour 2015, het literaire paradepaardje van Behoud de Begeerte, zijn valentijnsprogramma af in Breda. Nog tot zondag 8 februari toert het gezelschap onder leiding van spreekstalmeester Piet Piryns door de Nederlandse stadsschouwburgen. Vanaf woensdag 11 februari strijkt het Saint Amour-gezelschap – met Sven Speybrouck als gids – neer in Sint-Niklaas en andere Vlaamse steden. Zanger-auteur Thé Lau moet verstek geven in Nederland wegens griep maar zou er wel bijzijn in Vlaanderen.

Veel dichters

Veel dichters op de bühne voor Saint-Amour, zo blijkt: Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze en Maud Vanhauwaert bijvoorbeeld, maar ook Stefan Hertmans die echter beloofd heeft om iets valentijnerigs uit zijn bestsellerroman ‘Oorlog en terpentijn’ te brengen. De Nederlandse romanschrijver Gustaaf Peek, die furore maakt met ‘Godin, held’, zijn recente vierde roman, tekent ook present.

Frank Hellemans

Partner Content