David Van Reybrouck slachtoffer van carjacking in Anderlecht

David Van Reybrouck © BELGA

Toen David Van Reybrouck dit weekend terugkwam van het Boekenbal in Amsterdam is hij in Anderlecht samen met auteur Peter Vermeersch slachtoffer geworden van een gewelddadige carjacking.

David Van Reybrouck vertelt op Facebook dat hij samen met auteur Peter Vermeersch na terugkomst van het Boekenbal in Anderlecht werd overvallen door vier of vijf gemaskerde mannen die hem zijn auto ontfutselden en daarbij gewelddadig te keer gingen.

Kolkende machteloosheid

“Auto gejat, iPad kwijt, klappen gekregen, stampen gevangen. Geen ernstig letsel, maar mentaal wel van de kaart. Grote kolkende machteloosheid.” Van Reybrouck geeft op Facebook toe dat hij aangeslagen is na het heftige incident waarbij hij en zijn vriend-auteur Peter Vermeersch in Anderlecht werden overvallen na thuiskomst van het Amsterdamse Boekenbal dat vrijdagavond traditioneel de Boekenweek inluidt in Nederland en sinds vorig jaar ook in Vlaanderen.

Hij vertelt er nog bij dat hij ondertussen ook al in het commissariaat werd geconfronteerd met een line-up van mogelijke overvallers maar dat hij eerst nog de schok van de carjacking zelf moet verwerken: “Nu pas beseffen hoe ernstig het was. In de kofferbak gegooid worden. Klappen en stampen krijgen. Sleutels moeten afgeven. Weggesleurd worden. Stamp op mijn scheenbeen krijgen. Op de grond gesmeten worden. Mijn gezicht afgedekt weten worden. Iemand die mijn auto start en twee keer stilvalt. Een muur raakt. Zonder lichten wegraast.”

Frank Hellemans

Partner Content