CDH ‘verbaasd’ dat Francken nog in functie is

Theo Francken (N-VA) © BELGA

‘De aanwezigheid van Theo Francken (N-VA) in de federale regering besmeurt de inzet van België ernstig’, vindt oppositiepartij CDH.

‘Op een moment dat velen het ontslag van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) vragen, zijn wij verbaasd dat hij nog steeds in functie is.’ Dat zegt CDH na een reeks oproepen tot ontslag, voor het grootste deel uit Franstalig België.

‘De staatssecretaris van N-VA beëindigt zijn eerste jaar in de regering zoals hij het begonnen is: met buitensporigheden en een minachtende houding’, stelt CDH. De partij herinnert aan de vorige uitschuiver, toen enkele opmerkingen van Francken uit het verleden op de sociale netwerken aan het licht kwamen. Premier Charles Michel (MR) verzekerde toen dat zoiets nooit meer zou gebeuren, zegt CDH.

Michel moet verantwoordelijkheid nemen

De aanwezigheid van Francken in de federale regering besmeurt de inzet van België ernstig en onnodig, vindt de partij voorts. Charles Michel wordt opgeroepen zijn verantwoordelijkheid te nemen.

De staatssecretaris kreeg eerder op de dag nog steun van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). De vicepremier noemde de tweet van Francken een onhandigheid, maar loofde zijn collega voor de aanpak van de vluchtelingencrisis. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content