Orban: ‘Meningsverschillen met Merkel zijn verleden tijd’

Viktor Orban en Angela Merkel © Reuters

‘Zonder het toe te geven, gaat Europa net zoals wij met om met de vluchtelingen’, aldus de Hongaarse minister-president Viktor Orban.

De Hongaarse minister-president Viktor Orban zal niet vechten tegen het vluchtelingenbeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. “De meningsverschillen zijn verleden tijd. De Duitsers hebben in de crisis hun standpunt veranderd”, zei Orban op de staatsradio.

Berlijn erkent nu het “belang van de bescherming van de buitengrenzen (van de Europese Unie)”. “Zonder het toe te geven, gaat Europa in woord en daad net zoals wij met de vluchtelingen om”, zei Orban.

De Hongaarse regeringsleider sloot vorig jaar zijn land af voor vluchtelingen met omheiningen en startte een campagne tegen de asielzoekers. Tegelijk uitte hij scherpe kritiek op het beleid van Merkel. Afgelopen dinsdag bezocht hij voormalig bondskanselier Helmut Kohl in Ludwigshafen. Daarna werd een gezamenlijke verklaring gepubliceerd, waarin beiden hun steun voor Merkel beklemtoonden. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content