Eerste boekhandel in Europa die onmiddellijk je boek drukt in Parijs geopend

11/03/16 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

In de States bestond het al langer maar nu kan je ook in een Parijse boekhandel het boek dat je zou willen onmiddellijk laten drukken voor dezelfde prijs als een regulier boek.

Eerste boekhandel in Europa die onmiddellijk je boek drukt in Parijs geopend

Deze Espresso Book Machine zorgt ervoor dat je bestelde boek na enkele minuten kakelvers van de persen rolt. © GF

Zes jaar geleden stond de Espresso Book Machine van Epstein in de American Book Centre te Amsterdam ter demonstratie, maar nu is het eindelijk zover: in Parijs ging gisteren een boekenwinkel open waar klanten het boek van hun keuze op enkele minuten tijd kunnen laten drukken.

Zelfde look en prijs

Het is de eerste boekenwinkel van zijn soort in Europa. De boeken worden er aan dezelfde prijs verkocht als in een klassieke boekhandel en de look and feel van de machinaal geprinte boeken is identiek aan de normaliter gedrukte.

Tot 850 bladzijden

De boekenwinkel is een initiatief van uitgever Presses Universitaires de France (PUF). Klanten kunnen er met een tablet de 5.000 titels uit de catalogus van PUF en de miljoenen boeken uit het publieke domein raadplegen en bestellen. Dankzij de Book Machine (zie afbeelding) kan binnen enkele minuten een boek van maximaal 850 pagina's gedrukt worden.

Afwachten nu of dit model ook bij ons doorbreekt.

(Bron: Belga)

Onze partners