Terwijl het Antwerpse Felix Poetry Festival vanavond zijn beslag krijgt, is in de Rotterdamse Schouwburg het 46e Poetry International Festival, de moeder van alle poëziefestivals in de Lage Landen, ook aan de gang.Gisterenavond kreeg de Nederlandse dichteres Saskia Stehouwer (°1975) er de Cees Buddingh'-Prijs uitgereikt voor haar debuut 'Wachtkamers'.

Heldere maar verrassende taal

'Ondanks de zeer heldere taal, slaagt de auteur erin de lezer permanent te verrassen', oordeelde de jury bestaande uit Jan Baetens, Hester Knibbe en Marije Koens. Ook Rens van der Knoop, Jeroen van Rooij en Runa Svetlikova maakten kans op de prijs, die bestaat uit 1.200 euro en vooral bedoeld is om extra aandacht te vragen voor sterke poëziedebuten. Het postuum verschenen 'Ademgebed' van Martijn Teerlinck verdient volgens de jury een eervolle vermelding.

Tweede debuterende Nederlandse dichteres bekroond

Stehouwer is nu al de tweede Nederlandse debutante binnen enkele dagen die voor haar poëzie wordt bekroond nadat eerder deze week Hannah van Wieringen de debuutprijs van het poëzietijdschrift Het Liegend Konijn kreeg toegewezen.

(Bron: Persbericht Poetry International) FH

Terwijl het Antwerpse Felix Poetry Festival vanavond zijn beslag krijgt, is in de Rotterdamse Schouwburg het 46e Poetry International Festival, de moeder van alle poëziefestivals in de Lage Landen, ook aan de gang.Gisterenavond kreeg de Nederlandse dichteres Saskia Stehouwer (°1975) er de Cees Buddingh'-Prijs uitgereikt voor haar debuut 'Wachtkamers'.Heldere maar verrassende taal'Ondanks de zeer heldere taal, slaagt de auteur erin de lezer permanent te verrassen', oordeelde de jury bestaande uit Jan Baetens, Hester Knibbe en Marije Koens. Ook Rens van der Knoop, Jeroen van Rooij en Runa Svetlikova maakten kans op de prijs, die bestaat uit 1.200 euro en vooral bedoeld is om extra aandacht te vragen voor sterke poëziedebuten. Het postuum verschenen 'Ademgebed' van Martijn Teerlinck verdient volgens de jury een eervolle vermelding. Tweede debuterende Nederlandse dichteres bekroondStehouwer is nu al de tweede Nederlandse debutante binnen enkele dagen die voor haar poëzie wordt bekroond nadat eerder deze week Hannah van Wieringen de debuutprijs van het poëzietijdschrift Het Liegend Konijn kreeg toegewezen.(Bron: Persbericht Poetry International) FH