Hannah vanWieringen (°1982), ook toneelauteur en prozaïst, krijgt de debuutprijs Het Liegend Konijn voor haar bundel 'hier kijken we naar', uitgegeven door De Harmonie in Amsterdam. Ze ontvangt een geldprijs van 2500 euro, de publicatie van één gedicht uit de bundel wordt vertaald in alle officiële EU-talen en de integrale bundel verschijnt ook nog eens in het Frans, Duits én Engels.

Rijzende ster

Van Wieringen is een rijzende ster aan het literaire firmament. Met haar prozadebuut 'De kermis van Gravezuid', een roman in verhalen over een kleine dorpsgemeenschap in Noord-Holland, won ze verleden jaar nog de Academica Literatuurprijs voor prozadebutanten.

Van Wieringen schrijft, vertaalt en bewerkt in eerste instantie toneel. Met name voor Toneelgroep Oostpool. Haar toneelmatige achtergrond werkt door in haar proza en poëzie.

(Bron: persbericht deBuren) FH

Hannah vanWieringen (°1982), ook toneelauteur en prozaïst, krijgt de debuutprijs Het Liegend Konijn voor haar bundel 'hier kijken we naar', uitgegeven door De Harmonie in Amsterdam. Ze ontvangt een geldprijs van 2500 euro, de publicatie van één gedicht uit de bundel wordt vertaald in alle officiële EU-talen en de integrale bundel verschijnt ook nog eens in het Frans, Duits én Engels.Rijzende sterVan Wieringen is een rijzende ster aan het literaire firmament. Met haar prozadebuut 'De kermis van Gravezuid', een roman in verhalen over een kleine dorpsgemeenschap in Noord-Holland, won ze verleden jaar nog de Academica Literatuurprijs voor prozadebutanten. Van Wieringen schrijft, vertaalt en bewerkt in eerste instantie toneel. Met name voor Toneelgroep Oostpool. Haar toneelmatige achtergrond werkt door in haar proza en poëzie.(Bron: persbericht deBuren) FH