Podcast: wat als maatschappelijke thema’s, geschiedenis of geopolitiek de klas op stelten zetten?

De wereld stopt niet aan de schoolpoort. Dus ook in onze klassen ontaarden discussies over maatschappelijke onderwerpen in conflicten en polarisatie. Leerkrachten krijgen krasse uitspraken te horen en worden wel eens geconfronteerd met extreem ideeëngoed. Hoe ga je daar mee om? Hoe maak je van jongeren kritische burgers die op zoek gaan naar verbinding? In deze podcast zoeken we het uit.

Aflevering 1: Polarisatie in de klas 

Les geschiedenis. Twee leerlingen zijn het oneens over de leerstof. Wat volgt is een hevige discussie, provocerende uitspraken en leerlingen in tranen. De klasgenoten kijken in spanning naar de leerkracht: los het alstublieft op en zeg ons wie gelijk heeft! Wat doe je wanneer maatschappelijke thema’s, geschiedenis of geopolitiek de klas op stelten zetten?

Presentatie door Ward Schouppe. Gasten zijn Maarten Van Alstein en Stefanie Van Brussel.  

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Clash in de klas is een coproductie van het Hannah Arendt Instituut, Knack, het Vlaams Vredesinstituut, het Wij-Zij netwerk en GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Lees meer in ons dossier op Knack.be/clashindeklas

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier