Marie Arena (PS)
Marie Arena (PS). © Belga

PS-Europarlementslid Marie Arena verhoord in Qatargate

PS-Europarlementslid Marie Arena wordt vrijdag verhoord in de zogenaamde Qatargate-zaak. Dat melden Le Soir en de RTBF.

Het verhoor nam een aanvang om 9 uur en eindigde om 17 uur, en na afloop kon Marie Arena naar huis terugkeren. Zij werd niet in verdenking gesteld. Het federaal parket geeft geen verder commentaar over het verhoor.

Het federaal parket voert al enkele maanden een grootscheeps onderzoek naar pogingen van de golfstaat Qatar en van Marokko om de economische en politieke besluitvorming van het Europees Parlement te beïnvloeden. Beide landen zouden via voormalig Italiaans Europarlementslid Pier Antonio Panzeri en diens vzw Fight Impunity geprobeerd hebben om invloed uit te oefenen op beslissingen en resoluties van het Europees Parlement. In die zaak werden Panzeri, zijn rechterhand Francesco Giorgi, diens partner en vicevoorzitter van het Europees Parlement Eva Kaili, de Brussels-Italiaanse lobbyist Nicolo Figa-Talamanca, het Belgische Europarlementslid Marc Tarabella en het Italiaanse Europarlementslid Andrea Cozzolino in verdenking gesteld. 

In de zaak duikt ook de naam van PS-politica Marie Arena op, maar zij werd tot nog toe niet in verdenking gesteld of verhoord. Arena heeft wel steeds volgehouden dat ze zich niet had laten beïnvloeden of omkopen, en Panzeri, die als spijtoptant optreedt in de zaak, heeft haar ook steeds uit de wind gezet.

Partner Content