VS: Rick 'Oops' Perry opnieuw kandidaat president

04/06/15 om 15:30 - Bijgewerkt om 16:18

Rick Perry (u kent hem van een reeks blunders in de vorige presidentscampagne) wil Barack Obama opvolgen.

VS: Rick 'Oops' Perry opnieuw kandidaat president

© Reuters

Als 14e in de rij heeft ook de 65-jarige Rick Perry (Republikein) aangekondigd opvolger van Barack Obama in het Witte Huis te willen worden. Oud-gouverneur van Texas Perry geldt binnen de Grand Old Party (GOP) als conservatief - wat hem dus erg conservatief maakt.

In 2012 had Perry reeds een gooi gedaan naar de kandidatuur van zijn partij. Hij was zo'n kandidaat waardoor de Republikeinen in Europa soms een wat karikaturaal imago hebben.

Na net iets teveel versprekingen (herinner u het fameuse 'Oops'-moment) en blunders tijdens televisiedebatten gooide hij toen voortijdig de handdoek. Deze keer wil Perry als president "doen wat gedaan moet worden, ongeacht de risico's of de gevolgen".

Campagnepunten worden werkgelegenheid en belastingverlaging. Perry is in het rijtje Republikeine presidentskandidaten nummer tien. Naar schatting komen er uiteindelijk nog een zestal GOP-geroepenen bij, onder wie Jeb Bush, zoon en broer van vorige presidenten George Sr. en George W. Bush.

Bij de Democraten staat de teller nog maar op vier. Daar is Hillary Clinton, vrouw van ex-president Bill Clinton, de topkandidate. De VS kijkt dus uit naar een heruitgave: Bush vs. Clinton. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners