Edney Silvestre - Als ik mijn ogen sluit

07/02/12 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:00

In Brazilië is Edney Silvestre een onverschrokken sterjournalist.

Edney Silvestre - Als ik mijn ogen sluit

Uitgeverij: De Arbeiderspers (oorspronkelijke titel: Se eu fechar os olhos agora)

Aantal pagina's: 256

Prijs: 18,50 euro

ISBN: 978-90-295-8343-5

Hij was de eerste Braziliaanse reporter die op 9/11 bij de instortende Twin Towers stond en hij draaide reportages in Irak. Daarnaast interviewde hij voor culturele tv-programma's schrijvers als Mario Vargas Llosa en Orhan Pamuk.

Als ik mijn ogen sluit is zijn romandebuut. Hij kaapte er in eigen land meteen de twee belangrijkste literaire prijzen mee weg en bestormde de bestsellerlijsten. De grote vraag is: waarom?

De twaalfjarige jongens Eduardo en Paulo vinden het lelijk toegetakelde lijk van een blonde vrouw. Heel even worden de jongens door een alerte politieagent zelf verdacht. Als ze vrijkomen, besluiten ze op onderzoek te gaan, met de hulp van een krasse bejaarde die 's nachts over de muur van het rusthuis klimt. Inderdaad, zoals in De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Het beste aan Als ik mijn ogen sluit is de proloog, daarna zakt het boek spectaculair in elkaar. Meer dan een literair meesterwerk is deze roman een niet al te spannend avontuur van de Braziliaanse klonen van Jommeke, Filiberke en professor Gobelijn. Maar dan met seks.

Jan Stevens

Onze partners