'Te zot voor woorden': klacht tegen de Stemtest pas behandeld na de verkiezingen

07/05/14 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:28

De Vlaamse Regulator voor de Media behandelt de klacht van PVDA+ tegen De Stemtest van de VRT en De Standaard pas na de verkiezingen. 'Dit is te zot voor woorden, Kafka in België,' zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

'Te zot voor woorden': klacht tegen de Stemtest pas behandeld na de verkiezingen

Peter Mertens (PVDA+) © BELGA

De klacht die PVDA+ indiende omdat de partij niet werd opgenomen in de Stemtest van de VRT en De Standaard wordt pas na de verkiezingen behandeld. Dat heeft de partij te horen gekregen van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

De eerste klacht die PVDA+ indiende werd onontvankelijk verklaard omdat de Stemtest op dat moment nog niet online stond. Daarop diende de partij een tweede klacht en die wordt behandeld tijdens een hoorzitting op 28 mei, drie dagen na de verkiezingen.

"Het is te zot voor woorden", reageert voorzitter Peter Mertens. "Dit is Kafka in België: eerst hebben ze gezegd dat onze klacht te vroeg werd ingediend, omdat de Stemtest nog niet online stond. Eenmaal de Stemtest online staat, zegt men eigenlijk dat de klacht te laat komt en pas na de verkiezingen behandeld zal worden."

PVDA+ vraagt de VRT nu om op zijn minst aan te geven dat PVDA+ en andere partijen niet zijn opgenomen in de test. (Belga/EE)

Onze partners