Niels Callier (SP.A) - Blankenberge

02/07/12 om 19:15 - Bijgewerkt om 19:15

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De echte inzet van de verkiezingen is de toekomst van Blankenberge en wie de volgende zes jaar de richting van Blankenberge zal bepalen. We staan voor een grote uitdaging in budgettair moeilijke tijden en daarbij is een andere aanpak nodig dan deze die we de laatste jaren hebben gekend. Inspraak is daarbij zeer belangrijk. Beslissingen boven de hoofden van de mensen nemen is geen goede manier van beleid voeren.

In de komende zes jaar mogen we de sociale thema's niet uit het oog verliezen en moeten we rekening houden met de vergrijzing die aan de kust nog sterker is dan elders in het land. Enerzijds is het belangrijk om aandacht te hebben voor deze grote groep mensen, anderzijds is het ook belangrijk om te durven investeren in jongeren en jonge gezinnen zodat ook deze groep mensen zich goed voelt in onze stad, want wat is een stad zonder jonge bevolking...

Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?

Het is natuurlijk moeilijk om de verkiezingen te voorspellen zonder een glazen bol, maar een zekerheid is dat SP.A er klaar voor is om mee te stappen in het bestuur en de nodige vernieuwing wil brengen. Het zullen zeer spannende verkiezingen zijn, spannender dan de voorgaande, en daarbij zal elke stem belangrijk zijn. Deze verkiezingen bepalen wie er aan het roer zal staan in de komende zes jaar. Laten we hopen dat het niet de Blankenbergenaar is die de verliezer zal zijn van deze verkiezingen.

Wat speelt in uw gemeente?

Thema's zoals wonen, het investeren in jongeren en jonge gezinnen, het toeristische beleid zijn belangrijke thema's die spelen in Blankenberge. Zo hoop ik dat we na meer dan 12 jaar eindelijk een jeugdhuis kunnen openen en dat we échte betaalbare woningen kunnen aanbieden!

We mogen ook de nodige vernieuwing in Uitkerke niet vergeten. Nu het tankstation in het centrum verdwenen is zal dit heel wat mogelijkheden bieden om ook daar de nodige impulsen te geven. Een leefbare stad is goed om in te leven en daar valt ook heel wat te beleven. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners