Johan Van Eeghem (SP.A) - Blankenberge

12/04/12 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? De inzet van de verkiezingen wordt hoe onze stad met veel minder middelen dan in het verleden, op kruissnelheid allicht zo'n 3 miljoen euro per jaar, op eenzelfde manier een sociaal beleid kan voeren voor zijn inwoners zodat zij niet moeten inboeten op de service die de stad als gemeenschap hen vandaag leent.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers? Dat zal de kiezer uiteraard bepalen, maar het is duidelijk dat de huidige coalitie op haar tandvlees zit en niet meer in staat is om een coherent en doordacht beleid te voeren. Na 18 jaar Open VLD-meerderheid is het tijd voor een nieuwe wind en wij willen als SP.A en tweede grootste partij van de stad die ruimte leveren.

Wat is van belang in uw gemeente? We gaan de komende jaren heel veel moeten inzetten op voldoende middelen om de vergrijzing van de bevolking in onze stad op te vangen. Dit betekent dat er heel wat middelen zullen moeten gaan naar de bejaardenzorg in de breedste zin van het woord. Ik heb het dan over voldoende service-flats, het bejaardentehuis, maar evengoed over het uitbreiden van de bezorging van de warme maaltijden aan huis, voldoende en gratis openbaar stadsvervoer voor wie weinig mobiel is.

Bovendien zal er een echt ondersteunend beleid moeten gevoerd worden voor de lokale middenstand, zodat ze kunnen opbotsen tegen de grotere winkelketens die hen economisch doodknijpen. Flankerend gaan we alles moeten zetten op het aantrekken van een economisch actieve bevolking die ervoor kan zorgen dat het bestedingspatroon in onze stad gevoelig de hoogte in gaat. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners