Constructeurs stappen af van schaarsgeklede babes op Autosalon

07/01/13 om 12:00 - Bijgewerkt om 12:00

Als enkele constructeurs zich aan hun woord houden, dan zullen er op het autosalon van Brussel weinig of geen schaarsgeklede dames te zien zijn.

Constructeurs stappen af van schaarsgeklede babes op Autosalon

© Belga

Als enkele constructeurs zich aan hun woord houden, dan zullen er op het autosalon van Brussel weinig of geen schaarsgeklede dames te zien zijn. Na enkele incidenten op het autosalon van vorig jaar, waaronder een man die aan het masturberen was in een modelauto aan de stand van Suzuki, liet minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (CDH) weten dat ze voortaan een salon zonder sexy outfits wilde. Ze schreef daarover een brief naar organisator Febiac, die de deelnemende merken op de hoogte bracht.

Suzuki, dat op het autosalon van vorig jaar veruit de meeste aandacht trok wat zijn dames betreft, geeft alvast gehoor aan die oproep. 'Donderdag maken we de nieuwe outfits bekend', zegt woordvoerder Bart Hendrickx aan de krant De Standaard. 'Die zullen zediger zijn dan vroeger. We willen niet opnieuw meemaken wat er vorig jaar gebeurd is.'

Ook de Italiaanse constructeur van Alfa Romeo, Fiat en Lancia kiest niet meer voor bloedmooie babes. Fiat-woordvoerder Dominique Fontignies: 'Onze meisjes staan er enkel en alleen om informatie te geven aan de klanten'.

Lees meer over:

Onze partners