VS overweegt tweedaagse militaire campagne

Aleppo, Syrië. © Reuters

Na de vermoedelijke aanval met gifgas overwegen de Verenigde Staten volgens informatie van de Amerikaanse krant The Washington Post een korte militaire campagne tegen de troepen van Bashar al-Assad.

De Verenigde Staten overwegen een militaire campagne die tot twee dagen zou duren. President Barack Obama overweegt een zowel in tijd als omvang beperkte interventie, schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van hoge regeringsbronnen.

Daarbij ligt de piste op tafel om vanaf Amerikaanse oorlogsbodems kruisraketten af te vuren of om met strategische bommenwerpers doelwitten te bestoken. Daarbij zouden militaire doelwitten in het vizier genomen worden. Maar er zouden geen aanvallen gericht worden tegen de installaties met chemische wapens. Het tijdstip van de campagne zou volgens de krant van drie factoren afhankelijk zijn: het afronden van de vergaring van informatie door de inlichtingendiensten, overleg met de bondgenoten en het Congres en onderzoek van de internationale rechtsregels.

VN-waarnemers

Experten denken dat een militaire campagne pas zal starten nadat de VN-waarnemers die er naar chemische wapens speuren, Syrië verlaten hebben. Voor de VS is er amper twijfel dat het Syrische regime verantwoordelijk is voor de aanval met gifgas vorige week in een buitenwijk van Damascus. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content